top of page
Happy Couple

PomLief
Knuffel Therapie Sessie

Uit onderzoek is bewezen dat het knuffelen en aaien van honden een positieve invloed heeft op de mens.

Daarom bieden wij een "PomLief Knuffel Therapie Sessie" aan met onze kleine Pomeranian hondjes voor ouderen in zorginstellingen, woongroepen en kinderen met diversen beperkingen. 

.

Honden kunnen een positief effect hebben op mensen. Wist je bijvoorbeeld dat het omgaan met dieren kan zorgen voor een ontspannen gevoel en een lagere bloeddruk? Bovendien kunnen dieren steun geven, contacten bevorderen, motiveren en het zelfbeeld verbeteren. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat onze PomLief hondjes met de "Knuffel Therapie Sessies" steeds vaker worden ingezet in de zorg.  Daarnaast vind ik het ook erg leuk om naast mijn studie toegepaste Psychologie waar ik mijn propedeuse voor heb gehaald te werken met deze groep mensen. 

iStock-628318406.jpg

Beperkingen

Een hond (ver)oordeelt niet, is aaibaar en nodigt uit tot interactie. Dat helpt mensen meteen over een drempel. Een Pomeranian hondje breekt snel het ijs en biedt goede afleiding, zeker wanneer direct contact moeilijk is. 

iStock-1134303085.jpg

Kinderen

"Wat ik altijd ontzettend leuk vind om te zien zijn al die blije gezichtjes". De Pomeriaan hondjes van PomLief zijn ook voor kinderen die lang aan een ziekbed gekluisterd zitten een super leuke afleiding. 

Old and Young

Ouderen

Juist voor ouderen zijn de PomLief knuffel sessie een leuke nieuwe activiteit. Een fantastische manier om deze mensen uit hun isolement te halen. Maar bovenal maken we er een gezellige tijd van.

De functie van knuffelen met Pomeranian hondjes.

 

Honden vervullen een belangrijke sociale functie en bevorderen voor veel mensen een (re)integratie in de maatschappij. 

De PomLief Pomeriaan hondjes zijn echte knuffel-, aai- snoezel diertjes.

Mijn ras echte Pomeranian hondjes zijn rustig, aai baar, klein, licht van gewicht sociaal, niet angstig en hebben een stabiel karakter en zijn altijd zeer goed verzorgd.

.

Het knuffelen en het aaien van Pomeriaan hondjes geeft vele voordelen:

 • Het knuffelen / aaien van een Pomeranian hondje werkt rustgevend en roept een gevoel van zorgzaamheid, warmte en liefde op.

 • Vele clienten hadden vroeger een hond dus er is al snel een herkenning.

 • Door het hondje te aaien moeten de patiënten bewegen en gaan ze hun grenzen verleggen. De mobiliteit wordt gestimuleerd.

 • Clienten voelen zich vaak eenzaam maar door de aanwezigheid van ons klein schattig hondje is hun eenzaamheid  niet meer zo sterk.

 • Het verschuiven van de aandacht, de client is geconcentreerd aan het kijken naar het doen en laten van ons klein pomeriaan hondje.

 • Clienten kunnen genieten van deze individuele aandacht van zo'n klein zacht Pomeranian hondje.  Krijgen alsnel antwoord op hun basisbehoeften zoals het geven en krijgen van liefde en genegenheid. Dat kan al helpen bij hun emotionele problemen.

 • Ons Pomeriaan hondje nodigt al snel uit tot contact, er is een onderwerp om over te praten. Het cognitief vermogen wordt gestimuleerd.

 • Hartslag en bloeddruk daalt door de aanwezigheid van zo'n lief klein schatje. 

 • Maar het is vooral heel leuk en met een gezellig babbeltje en een lekker kopje thee.. (voor mij..) ;-) 

 

Indien u ook interesse heeft in deze dienst kunt u een mail sturen naar: Sanne@PomLief.nl

*Voor alle duidelijkheid ik ben GEEN gediplomeerde therapeut, ik vind het gewoon ontzettend leuk om andere mensen te helpen en blij te maken met mijn grootste passie Pomeranian hondjes.

252756129_1758346461032947_3920308487038828077_n.jpeg

Knuffelen

Weetjes:

 • Mijn Pomeriaan hondjes zijn klein en erg aaibaar en vinden het ook heerlijk om geknuffeld te worden. Belangrijk is dat mijn knuffelsessie max. 1 uur duurt, en voor maximaal 6 tot 8 clienten. (in overleg) Dit doen wij altijd in het belang van onze hondjes. 

 • Wij vragen altijd begeleiding en aanwezigheid van verpleegend personeel.

 • Gezien mijn woonplaats doen wij deze gezellige knuffel sessies alleen in de omgeving Brabant.

 • Er zijn maximaal 6 kleine knuffel Pomeranian pups aanwezig. (in overleg, afhankelijk van ondersteunend personeel)

 • De PomLief factuur dient max 3 dagen voor aanvang van "De Knuffel Sessie" betaald te zijn. PomLief staat ingeschreven bij de KvK .

 • Graag kom ik voor een 1e kennismakingsgesprek langs om elkaars verwachtingen te bespreken.

 • Mijn Pomeriaan hondjes zijn rustig, aai baar, klein, licht van gewicht, sociaal, niet angstig en hebben een stabiel karakter en zijn altijd zeer goed verzorgd.

 • Onze hondjes verliezen geen haren. 

 • Meer informatie en het inplannen van deze gezellige sessie? mail naar: Sanne@PomLief.nl

*Voor alle duidelijkheid ik ben GEEN gediplomeerde therapeut, ik vind het gewoon ontzettend leuk om andere mensen te helpen en blij te maken met mijn grootste passie Pomeranian hondjes.  

Tevreden landelijke Zorg organisaties:
bottom of page