Frequently Asked Questions

Meest gestelde vragen:

Ik wil graag een pupje ik ben opzoek naar iets specifieks


Dan help ik natuurlijk graag! Ik kies er bewust voor om maar enkele hondjes (meestal 1 of 2) naar Nederland te laten komen omdat ik er dan alle liefde en aandacht voor heb.
Daarbij ben ik erg kieskeurig in de hondjes die ik naar Nederland haal (..hihihi)
Mocht je specifieke wensen hebben voor een hondje (bijvoorbeeld kleur) arzel dan niet om mij een berichtje te sturen, dan ga ik samen met jou opzoek naar jouw droomhondje!
Het paspoortje die ik krijg is van een andere dierenarts dan die van mijzelf. Maakt dit uit ?


Nee, dat maakt helemaal niets uit! Ik vraag het paspoortje aan bij een Nederlandse erkende dierenarts (deze kan je zelf ook googlen natuurlijk!) en je kan met dit paspoort gewoon naar je zelfuitgekozen dierenarts. De inhoud is precies hetzelfde (vaccinaties, onderzoeken, informatie pup etc.) Je krijgt hierbij natuurlijk ook nog het Russische paspoort mee.
Kan ik een hondje reserveren en eerst komen kijken?


Natuurlijk! Ze zijn altijd bij mij thuis en je bent altijd welkom even met deze schatjes te knuffelen. Wel moet ik hierbij vermelden dat ik (helaas) ook veel vraag krijg om alleen maar te komen knuffelen met de hondjes. Hier heb ik (helaas) geen tijd voor..
Hierom vraag ik bij serieuze interesse een aanbetaling voor de pup. Mocht je langskomen en het hondje toch niet bij je passen, dan krijg je jouw aanbetaling natuurlijk terug!
Zie het als een soort van borg. Echter moet ik hierbij wel vermelden dat ik 50 euro in rekening breng voor de tijd die ik aan het bezoek kwijt ben. Dit bedrag trek ik van de borg af. Je mag langskomen, knuffelen, spelen en al je vragen stellen!
Moet mijn hondje geregistreerd zijn in een databank?


Ja zeker! Dit is vanaf 2003 verplicht om te doen. Dit kan je bij een erkende databank naar keuze doen. Je hondje heeft een chipnummer en dit nummer zet je op jouw naam en adres.
Dit is ook belangrijk voor als je hondje ooit vermist is.
Let op hier zijn kleine kosten aan verbonden (de prijs is afhankelijk van de gekozen databank)
Bij hondjes uit het buitenland moet de chip binnen 2 weken op naam gezet worden.
Als je het hondje dus langer dan 2 weken bij mij is, zet ik hem/haar op mijn naam. Geen zorgen dit kunnen we makkelijk overzetten. Maar ook hier zijn kosten aanverbonden.
Mocht je hulp nodig hebben met het registreren van je pup dan help ik je natuurlijk graag!
Mag ik de naam van mijn pup zelf bepalen?


Ja hoor dat mag zeker!
Je hondje heeft echter al wel een stamboomnaam. Vaak moet de stamboomnaam met een bepaalde letter beginnen, de naam wordt in dit geval bepaald door mij of de fokker.
Je kan daarentegen de roepnaam natuurlijk zelf bepalen!
Soms is een hondje al wat langer bij mij, dan geef ik hem/haar al wel een leuke naam waar die naar kan luisteren. Soms is het voor het hondje fijn deze naam aan te houden maar je bent helemaal vrij deze naam zelf te veranderen.
Als je het hondje redelijk snel reserveerd en al een idee hebt voor een leuke naam, dan ga ik gewoon die naam gebruiken tot je langskomt om te kijken!
Waarom gebruik je een koopcontract ?


Het klinkt spannender dan dat het is maar een koopcontract is niet meer dan een stuk papier waarin informatie en afspraken over de aankoop van een hond schriftelijk worden vastgelegd. Hierin leggen wij onder meer vast onder welke voorwaarden je het hondje koopt. Een goed opgesteld contract dat de rechten en plichten van verkoper en koper eerlijk verdeelt. Dit is dus een fijn gevoel voor mij en voor jou.
Past een pomeranian wel bij mij ?


Dat hangt er natuurlijk vanaf. Elk karakter is anders, dit vermeld ik ook bij de informatie over de beschikbare hondjes. Wel heeft een pomeranian specifieke karakter eigenschappen
De kleine dwergkeeshond is een ideale gezelschapshond. Ze zijn vrolijk, nieuwsgierig en aanhankelijk en extreem gehecht aan hun baas. Het zijn echte gezinshonden, die niets liever willen dan in het gezelschap van hun baas zijn.
Dit zijn de belangrijkste karaktereigenschappen van een Pomeranian
- Speels
- Actief
- Zeer intelligent
- Energiek
- Waakzaam
- Vrolijk
Hoe moet ik mij voorbereiden op mijn pomeranian?


Natuurlijk zijn er bepaalde producten die je nodig hebt als je een pupje krijgt.

Checklist pupje
- Mandje/kussen
- Bench
- Eetbakjes

- Juiste voer
- Vachtverzorgingsproducten ( kam, borstel en shampoo)
- Speeltjes
- Beloningssnoepjes en snacks
- Riem

- Tuigje (geen halsband aub)
- Plasmatjes

- Tandverzorgingsproducten (dentasticks of tandenborstel)
- Ontvlooi tabletten
- Antiteek tabletten (tekentang is ook handig)

De eerste dag dat pup in huis komt is natuurlijk best spannend, zowel voor de nieuwe familie als voor de pup zelf. Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg er dus voor dat alles klaar staat en aanwezig is om de pup een zo aangenaam welkom te geven als mogelijk is zodat de pup zich zo snel mogelijk thuis voelt. De eerste dag dat de pomeranian in zijn nieuwe huisje is, is rust het allerbelangrijkste. Laat de pup op zijn eigen tempo wennen aan de nieuwe situatie en geef de pup bij binnenkomst direct iets te eten en drinken, daarmee zal de pup zich nog sneller op zijn gemak voelen. Laat de pup rustig het huis of de huiskamer ontdekken en kennismaken met met andere huisdieren. Waarschijnlijk staan familie en vrienden te popelen om het nieuwe gezinslid te ontmoeten maar wacht hier nog even mee tot dat de pup helemaal gewend en zichzelf is. Zorg ervoor dat er direct bij thuiskomst een mand of kussen, bij voorkeur in een bench, klaarstaan. Het is belangrijk dat de bench op een rustige, veilige en tochtvrije plek staat. Hier kan de uitrusten en zich terugtrekken, wanneer hij daar behoefte aan heeft.
Wat is het verschil tussen en pomeriaan en een pomeranian ?


Onze hondjes zijn 'Pomeranians' omdat;
De benaming pomeriaan wordt veel gebruikt door broodfokkers, broodfok kennels of in de handel. De hondjes die gekocht worden onder deze benaming zijn vaak ‘mixjes’.
Naast de teleurstellingen, worden de broodfokkers gesteund door een hondje bij hen te kopen en kan deze vreselijke handel blijven bestaan. Bij de start van een zoektocht naar een dwergkees begint het dus al door het zoeken onder de juiste benaming.
Er bestaan namelijk wel andere benamingen. In België en Nederland spreken we vaak over een dwergkees. In het Engels heet een dwergkees pomeranian en in het Duits zwergspitz. Een dwergkeesje, pomeranian en zwergspitz zijn dus hetzelfde ras.
Verkoop je ook mix ras pups ?


Kort maar krachtig antwoord: Nee!! Ik heb alleen rasechte pomeranians met kampioensbloedlijnen en prachtige stambomen.
Ik heb hierover ook een blog geschreven, wellicht dat een uitgebreider antwoord op je vraag: zie blog -> 'pom met een prijskaartje'
Kan ik al een Pomeranian kopen vanaf de foto?


Zeker niet!
De informatie over de hondjes zet ik inderdaad online, mocht dit je interesse gewekt hebben, dan kun je een afspraak maken om dit schatje te komen bezoeken.
Ik ga door tot ik de perfecte match heb gevonden (kijkende naar het karaktertje en lichaamshouding/ energie van de pup), ik ben hier heel kritsch in. Na een paar ontmoetingen en het juiste gevoel aan beide kanten, mag het Pomeranian puppie mee naar een nieuwe gouden mandje bij de aller liefste baasjes.
Hoe komen de hondjes naar Nederland? Via het vliegtuig?


De allermooiste pomeranian hondjes komen simpelweg uit Rusland, daar komen die van ons dus ook vandaan. Wij kiezen bewust niet voor transport met het vliegtuig. Ik hoor zelf veel horrorverhalen over trauma's die hondjes hier aan over houden. Ook worden de hondjes soms in het ruim gezet, zonder toezicht. Ze worden hier natuurlijk erg onrustig en angstig van. Ik heb daarom gekozen voor transport door een echte Prive Chauffeur die vanuit Rusland naar Nederland rijdt ( alleen voor PomLief ). Het welzijn van de hondjes wordt regelmatig gecontroleerd. De hondjes worden onderweg uitgelaten, het eten en drinken wordt bijgevuld en de plasmatjes worden verschoond. Na de reis houd ik de hondjes nog een poosje bij mij zodat ze even rustig kunnen acclimatiseren. Ze worden bij mij dan ook echt in de watten gelegd!
Heb je ook foto's van de ouders ?


Natuurlijk! Vanzelfsprekend.
Het is ook noodzakelijk als je een echte stamboom pomeranain koopt hier altijd om te vragen. Ik krijg zelf regelmatig beelden over het opgroeien van de puppies. Ik kan je daarom ook vertellen dat ze bij mijn lieve fokker in huiselijke kring worden opgevoed.