top of page

Blaffen Pomeranians veel ?

Bijgewerkt op: 8 aug. 2022‘Pomeriaantjes blaffen toch best veel?’ Een van de meest gestelde vragen die ik krijg. Begrijpelijk hoor, veel mensen zijn wat huiverig voor een ‘keffertje’. Toch vind ik dit zo’n opmerkelijke vraag aangezien mijn Pommetjes nauwelijks blaffen. Hier heb je dan ook meteen het antwoord op de vraag ..hihihi. Maar dit hangt natuurlijk van veel aspecten af. In deze BLOG wil ik wat dieper ingaan op het mogelijk blaffen van de Pomeranian pups.


Om maar meteen een vooroordeel uit de wereld te helpen: Pomeranians zijn geen "keffertjes"! Omdat het kleine hondjes zijn, wil dat niet meteen zeggen dat ze meer blaffen dan grotere honden, wat veel mensen wel denken. Ook worden Pomeranians vaak vergeleken met Chihuahuas wat daadwerkelijk een heel ander ras is, zowel qua uiterlijk en als karakter. Chihuahuas zijn schatjes hoor! Maar daar zit gewoon meer ‘temperament’ in. Pomeranians zijn over het algemeen heel tevreden en relaxt en dus totaal geen blaffers.

Het begint allemaal bij de vroege socialisatie van de pup. Ik ben daarom ook heel blij dat mijn fokker hier intensief mee bezig is. Onze Pomeranians komen op jonge leeftijd al in aanraking met kinderen, andere hondenrassen, ouderen en katten. Dit maakt dat ze qua socialisatie echt top presteren. Onze Pomeranians groeien op in Rusland in huiselijke kring, wat wil zeggen dat ze gewend zijn aan leef geluiden. Doordat deze Pomeranians pup zo goed gesocialieerd zijn, reageren ze amper op ‘de dagelijkse geluiden’. Je merkt dat de schatjes helemaal niet snel schrikkerig of angstig zijn maar juist nieuwsgierig. Stofzuigen, deuren die open en dicht gaan of een wasmachine die draait is dan ook geen enkel probleem.


Natuurlijk heeft het blaffen van de Pomeranians ook een doel. Ze proberen via geluid met mensen of andere dieren te communiceren. Als je pomeranian pupje blaft heeft dit bijna altijd een doel. Bijvoorbeeld het vragen van aandacht, het waarschuwen voor gevaar, het hebben van pijn, angstig zijn of gewoon opwinding. Bij PomLief straffen wij het blaffen van de Pomeranians dus niet af. Onze Pomeranian pupjes blaffen dan ook amper dus als ze dit doen is dit met een reden. Als ze blaffen is dit vaak tijdens het spelen, als bijvoorbeeld de een, een speeltje of iets lekkers heeft, wat de ander wil hebben. Ook horen we een blafje op het moment dat de deurbel gaat. Het zijn slimme hondjes dus ze weten dat er dan iemand binnenkomt. Ik vind het prima als ze een keertje willen blaffen als de bel gaat, ze mogen even van zich laten horen, als het daarna maar weer klaar is, en dat doen ze super goed! Tijdens de kennismakingsgesprekken krijg ik dan ook vaak te horen dat ze versteld staan van hoe rustig en relaxt onze Pommetjes zijn. En dat ze, behalve bij binnenkomst, nog geen blafje hebben gehoord. Je doet er als baasje dan ook goed aan om erachter te komen waarom je pupje nou eigenlijk blaft. Als je weet welke oorzaak dit heeft kan je hem of haar beter begrijpen. Zo kun je makkelijker inspelen op de behoeften van je pup. Je kan het vergelijken met baby’s die nog niet kunnen praten en communiceren doormiddel van huilen. Vaak willen ze dan eten, slapen, aandacht of een schone luier. Bij pupjes is dit eigenlijk hetzelfde maar dan met andere behoeftes. Probeer het blaffen dan ook niet af te straffen, dit werkt bijna altijd averechts.
Natuurlijk hangt het ook af van het karaktertje van je pup. Het ene Pomeranian pupje is de ander niet (en dat is maar goed ook). Ze hebben stuk voor stuk verschillende karaktertjes. Het ene Pommetje is wat feller dan de ander. Ik hou ook een een eigen PomLief Pommendagboekje bij over de karaktertjes van onze Pomeranian pupjes. Ik kan je dus al best een inschatting geven van de waakzaamheid / behoefte aan aandacht. Ook krijg je van mij onze eigen PomLief Pommenhandleiding mee waar veel tips instaan over het verzorgen en opvoeden van je Pomeranian pup.


Ik hoop met deze BLOG het blaffen van Pomeranians wat te verduidelijken. Pomeranians blaffen amper en als ze dit doen is het een manier van communiceren en met een doel. Het zijn allemaal geweldige schatjes en ik hoop dat niemand zich tegen laat houden door de angst dat het 'keffertjes' zijn. Want nogmaals: dat zijn ze totaal niet! Ze zijn echt geweldig!

487 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page