top of page

The Summer is comming!

Het zonnetje en de zorg voor jouw zonnetje. Zodra buiten de temperatuur stijgt, is het belangrijk dat je extra aandacht besteedt aan je hondje . Zij kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn!

Ik zet de belangrijkste tips dus even voor je op een rijtje.


Hoe merk je dat een dier het te warm heeft? Honden kunnen hun warmte alleen kwijt door hun voetzooltjes en door te hijgen. Als de slijmvliezen rood zijn , je hondje heet aanvoelt , snel ademt , niet wil eten of lusteloos is, kan het zijn dat hij het te warm heeft.


Hoe herken je een hitteshock bij huisdieren?

Is de oververhitting ernstig, dan kan je hondje een hitteshock krijgen. Dit herken je aan een snelle hartslag en ademhaling, en niet of nauwelijks reageren op prikkels. Ook kan je hondje last krijgen van diarree, misselijkheid, overgeven en het rood worden van de binnenkant van de oren. In dat geval moet je direct de dierenarts bellen en beginnen met koelen!


Hoe koel je je hondje af? Breng je hondje naar een koele plek en zorg voor vers drinkwater. Je kan je hondje ook een beetje nat maken. Doe dat vooral bij de kop, oren, hals en poten. Gebruik geen ijskoud water, daardoor trekken bloedvaten samen en wordt het nog moeilijker om lichaamswarmte kwijt te raken. Zorg ervoor dat je hond bij warm weer een plek in de schaduw heeft en beschikt over voldoende vers drinkwater. Als je hond van zwemmen houdt, is dat een prima manier om af te koelen (let op blauwalg). Er zijn voor honden ook speciale koelteproducten te krijgen, zoals een koeltematje of koeltehalsband. Zorg er wel voor dat de hond niet op het materiaal kauwt, dus gebruik het alleen als je een oogje in het zeil kunt houden.
Zal ik jou eens even in het zonnetje zetten?Wanneer je Pomeranian te rigoureus wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, is er de kans dat ze een zonnesteek stijgt. Alleen hijgen is geen reden tot ongerustheid, maar let op je Pom voor de bijbehorende tekenen van hittebelasting. De normale lichaamstemperatuur van uw Pomeranian moet rond de 38 graden celsius zijn. Slechts een verschil van 2 graden kan haar lichaam in een zonnesteek duwen, dus let op lichaamstemperaturen van 39 tot 40!

Zodra de temperatuur van je Pomeranian boven 39.5 graden uitkomt, ga dan snel naar de dierenarts! Je kunt haar lichaamstemperatuur verlagen door haar te bevochtigen met koel - maar niet te koud - water. Je kan een ventilator voor haar aanzetten om koele lucht op haar te blazen en pak een ijspak in een droge handdoek of washandje en leg het op haar onderbuik, in de liesstreek. Als ze bij bewustzijn is, geef haar dan ijsplakken of zelfs koel water als ze het inneemt, maar sta niet toe dat ze te veel te snel drinkt, omdat dat kan leiden tot braken. Zelfs als haar temperatuur begint te dalen, is het nog steeds nodig om haar naar de dierenarts te laten behandelen voor shock en uitdroging.

De meest effectieve manier om met een zonnesteek om te gaan, is door deze te vermijden . Laat uw Pomeranian nooit in de auto achter als de buitentemperatuur warm is of zelfs slechts matig!! De binnenkant van een auto kan snel opwarmen. Mooi weer trekt ons natuurlijk naar buiten voor wat quality time en plezier, maar een stevige wandeling of een pittig spelletje kan tot overbelasting leiden, wat een hitteberoerte voor je hond kan veroorzaken. Let dus vooral op alle symptomen en tips. Zo gaan jij en je pommie een fijne zomer te gemoed!


#summervibes #pomeranian #sunshine #pomeriaan #Nederland


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page