Trustpilot
top of page

De Pomlief (kennismakings) gesprekken

Bijgewerkt op: 16 nov. 2022

Voor ieder pomeranian pupje ben ik opzoek naar de allerbeste ouders. Het allerbelangrijkste hierbij is het vinden van de beste match. Maar wat bedoel ik hier nou precies mee ? Hoe weet ik nou wanneer het een match is? En hoeveel gesprekken zijn er nou precies nodig voordat een pupje mee mag naar zijn nieuwe huisje ? Dat hangt van verschillende aspecten af. Maar hoe dit nu allemaal precies in zijn werk gaat en wat je van de PomLief gesprekken mag verwachten wil ik graag toelichten in deze BLOG.
In de theorie is det ‘normale’ procedure van PomLief als volgt: Er vinden 3 gesprekken plaats. Het eerste gesprek is vaak een algemeen kennismakings gesprek deze vindt vaak plaats voordat het gereserveerde pupje bij PomLief aanwezig is. In dit gesprek maken de nieuwe ouders en ik kennis met elkaar. In dit 1e gesprek is er voldoende tijd voor de nieuwe ouders om al hun vragen te stellen. Ik zal tijdens dit gesprek zelf ook vragen stellen om erachter te komen naar wat voor Pomeranian pupje je opzoek bent, zodat ik een goed beeld heb voor de juiste match. Ook geef ik uiteraard veel informatie over "mijn" pups het Pomeranian ras en praktische informatie over PomLief. De nieuwe "ouders" zien dan ook hoe de Pomeranian pups bij PomLief leven en kunnen ze de PomLief sfeer een beetje komen "proeven". Je krijgt van mij na afloop onze ‘PomLief Pommenhandleiding en de PomLief overeenkomst mee naar huis zodat je deze thuis rustig door kunt lezen. Zodat je bij de volgende afspraak eventuele nieuwe vragen kunt stellen.
Daarna volgt de ontmoeting met de pup. Tijdens deze afspraak gaan de toekomstige ouders voor het eerst hun Pomeranian pupje ontmoeten. Tijdens deze afspraak let ik op veel aspecten, ik ga natuurlijk nu niet alles prijsgeven. Maar laten we het erop houden dat ik let op de lichaamstaal van de pup en de ouders. Hoe reageert het pupje op de "ouders" en andersom. Maar natuurlijk ook belangrijk, past het karakter van de pup in de leefomgeving / en leefwijze van zijn nieuwe ouders. Het komt ook vaak voor dat ik geen kennismakingsgesprek heb met de nieuwe "ouders" en ze dus pas ontmoet samen met de ontmoeting met de uitgekozen pup. Ook dit is prima. Een kennismakingsgesprek is geen ‘must’, maar wordt voor beide partijen vaak wel als erg fijn ervaren.

"Mijn" schatjes zijn ongeveer 2 weken bij PomLief. Ik ben elke dag intens bezig met de pupjes om ze zo goed mogelijk te leren kennen. Ook houd in dit allemaal bij in mijn Pommendagboekje. Dus welke karaktereigenschappen heeft jouw pupje, wat vind zij leuk en wat juist minder leuk, wat kan ze al heel goed of waar heeft ze nog hulp bij nodig etc. Alles wat ik heb opgeschreven vertel ik aan de nieuwe ouders tijdens dit gesprek. Het is belangrijk dat het karakter van het pupje natuurlijk matcht met het beeld wat de "ouders" van hun ‘droom' Pomeranian pupje in gedachten hebben.
Tijdens deze afspraak ben ik altijd eerlijk. Wat misschien niet altijd even fijn is. Maar als ik het idee heb dat het Pomeriaan pupje niet past bij de verwachtingen/ leefomgeving of leefwijze van de baasjes, zeg ik dat open en eerlijk. Ik vertel uiteraard ook mijn onderbouwing hierin. Dit is nu eenmaal de manier hoe PomLief werkt. Wat ik graag uitleg met een voorbeeld: Wij hebben klanten die in het buitenland werken of wonen. Waardoor het pupje veel moet reizen. Super leuk natuurlijk maar dan is wel belangrijk dat het hondje hier goed mee om kan gaan. De pup mag niet prikkel gevoelig zijn of bijvoorbeeld wagenziek zijn. Op het moment dat ik het pupje wel mee zou laten gaan (en denk eraan dit een keus is voor de komende 15 jaar), dan zou het Pomeranian pupje niet gelukkig worden. De nieuwe ouders niet, en ik ook zeker niet!. Eindstand niemand is gelukkig. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld: Een levendig gezin met veel kinderen. Het is fijn als je in dit geval een Pomeranian hondje hebt die hier goed mee om kan gaan en die dit zelfs leuk vindt al die aandacht en dat spelen. Maar en zijn ook hondjes die rustiger zijn van zichzelf en dit helemaal niet zo leuk vinden. Lang verhaal kort, ik wil graag dat alle partijen gelukkig zijn en worden!
Na deze afspraak geef ik mijn kaartje met telefoonnummer mee en spreek ik af dat we de volgende dag contact houden met elkaar. Zo kunnen we er alle 2 nog een nachtje over slapen. Ik wil absoluut niet dat er wordt gehandeld uit emotie en er een ‘impulsieve’ beslissing wordt gemaakt. De volgende dag bespreken we met elkaar of we vinden dat er wel of geen match is. Als dit wel het geval is, vanuit beide partijen wordt er een ophaal afspraak ingepland.


Het kan wel eens voorkomen dat er een uitzondering wordt gemaak en het pupje bij het ontmoetingsgesprek meteen mee gaat. Dit hangt van verschillende dingen af. Om heel eerlijk te zijn, doe ik dit 'werk' ook gewoon op gevoel. Als ik weet dat iemand al heel lang aan het zoeken is naar een Pomeranian pupje, of kennis heeft van het ras, of bijvoorbeeld al ervaring heeft met honden en de perfecte match er echt vanaf (Spat) straalt tijdens deze afspraak is een nieuwe afspraak niet nodig. Toch vind ik het belangrijk dat jullie weten dat dit niet standaard het geval is en je bij mij zeker geen hondje kan kopen vanaf een foto en zeker de mogelijkheid hebt om het allemaal nog even te laten bezinken.
En als laatste volgt dus de ophaal afspraak. Tijdens deze afspraak ondertekenen beide partijen de overeenkomst. Ook worden de stamboom gegevens ingevuld en doorgegeven en controleren we de documenten van de pup. Zo wordt het chipnummer gecheckt met de chiplezer en de paspoortjes nogmaals gecontroleerd. Ook krijgen de baasjes een puppy tasje mee met daarin een geur knuffeltje en geur doekje (uit het nest), plasmatjes, Dentastickjes en Puppyvoeding voor de eerste week. En natuurlijk heb ik mezelf al mentaal voorbereid op deze afspraak :-)

Ik spreek altijd af met de baasjes om de eerste week nauw contact te houden met elkaar. Ik noem dat dagelijkse (P)updates. Hoe slaapt het schatje, hoe eet ze, hebben jullie nog vragen etc. Na die eerste week vind ik het altijd fijn om nog even contact te houden met elkaar en foto’s of video’s daar krijg ik natuurlijk nooit genoeg van!280 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page