top of page

De voordelen van een Pomeranian tijdens je (thuis)werk

Bijgewerkt op: 9 feb. 20232023 een nieuw jaar. Een nieuwe start. Wat kun je doen om je werkzame leven aangenamer, mooier en veel fijner te maken. Neem je hondje mee naar je werk!! Een hond op kantoor zorgt namelijk voor minder stress, meer beweging en een betere sfeer op kantoor.

Dit is overigens niet alleen goed voor jezelf én je collega’s, maar ook voor je Pomeranian. Hij hoeft namelijk niet meer uren alleen thuis te blijven, maar heeft zo extra gezelschap om hem heen. De effecten van een hond op een werkplek zijn al verschillende keren onderzocht. Conclusie van die onderzoeken: Een hond zorgt voor een fijnere werkplek.
1. LAGER STRESSNIVEAU Een hond op kantoor verlaagt het stressniveau van jou en je collega’s. Dat bleek enkele jaren terug uit onderzoek van de Universiteit van Virginia in de Verenigde Staten. De onderzoekers namen speeksel af bij fabrieksmedewerkers en keken hoeveel van het stresshormoon cortisol erin zat. Bij het personeel dat een hond in de buurt had was aan het einde van de dag het cortisolniveau laag.

In een artikel van zorgverzekeraar Menzis beaamt bijzonder hoogleraar antrozoölogie Marie-José Enders van de Open Universiteit in Heerlen het stress verminderende effect van honden. Het kijken naar een hond verzet de gedachten en geeft een prettig gevoel. Als je het dier aait, daalt je cortisollevel en stijgt je oxytocinelevel. Daardoor voel je je beter in staat om stressvolle situaties te ‘overleven.’

Moet je nagaan als ze dit zouden testen met het lieve Pomeranian ras. De schattigste hondjes op aarde! Ik weet zeker dat de resultaten dan nog verbluffender zouden zijn ..hihi. Dus zeker het proberen waard!


2. AFLEIDING

Martin Gaus en dé hondenkenner bij uitstek deed bij op www.deondernemer.nl ook een duit in het zakje: “Doordat een hond aandacht vraagt, biedt hij jou en je collega’s afleiding van het werk. Als je een "pest" dag hebt biedt de hond troost. Van even met de hond spelen of hem aaien, knapt je humeur snel op. Hoe fijn is dat, geen chagrijnige collega’s of ochtendhumeurtjes meer!

Terug naar het wetenschappelijk onderzoek. De Universiteit van Vancouver in Canada onderzocht de in invloed van honden onder studenten. De uitkomst: 37 procent van de studenten hadden na interactie met honden meer energie. 27 procent van hen gaf aan vrolijker te zijn.

Pomeranians zijn een grappig en slim ras wat ideaal is op de werkvloer. Ze stelen vaak de show als ze in actie zijn, maar kunnen ook zichzelf prima vermaken als ze doorhebben dat het baasje bezig is. Daarnaast is het voordeel bij Pomeranians dat het kleine hondjes zijn, makkelijk mee kunnen naar verschillende plekken en ze (hier) plasmatje zindelijk zijn.


3. MINDER ZIEKTEVERZUIM

Het stressverlagende effect van een pomeranian op kantoor, werkt door in de hele organisatie. Stress is namelijk een van de grootste veroorzakers van ziekteverzuim. Als het stresspeil van jou en je collega’s daalt, zal ook het verzuim dalen. Het kijken naar een hond ( en al helemaal een pomeranian!) verzet de gedachten en geeft een prettig gevoel. Ik bedoel, neem even een kijkje op onze facebook of instagram, daar word je toch spontaan vrolijk van!

4. BETERE WERKSFEER

Honden zorgen ook voor meer interactie tussen collega’s, wat bijdraagt aan de algehele sfeer op kantoor. Jullie hebben opeens iets wat jullie verbindt en vrolijk maakt, een werkpom! Er zijn zelfs bedrijven die zeggen dat als medewerkers ergens onenigheid over hebben, ze hen een rondje met de hond laten lopen. Bij terugkomst blijkt het geschil vaak gesust.5. BEWEGING

Een hond moet een aantal keer per dag uitgelaten worden. Zeker als je een kantoorbaan hebt zit je veel. Vaak zelfs te veel. Door een ommetje met de hond haal je een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging. Je blijft fitter en mobieler. Ook dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek naar honden op de werkvloer, gedaan in 2017.


Kun je de eerste maand van het nieuwe jaar dan zomaar met je hond aankomen op het werk? Dat lijkt ons niet zo handig. Overleg altijd met je werkgever en vraag bij je collega’s of ze er bezwaar tegen hebben of niet. Sommige collega’s kunnen allergisch of angstig zijn voor honden. Dat is weer een voordeel aan Pomeranians. Ze haren (bijna) niet, en zijn klein van formaat. Om deze reden kunnen veel mensen met een allergie vaak wel in aanraking komen met Pomeranians zonder klachten te ervaren. Ook zijn mensen met angst voor honden vaak niet angstig voor Pomeranians. Dit ras is natuurlijk super sociaal, lief, zacht en vrolijk. Ik bedoel kijk eens naar ze, daar kun je toch niet bang voor zijn ..hihi.


Hierbij nog enkele praktische tips:


TIPS VOOR HET HOUDEN VAN EEN pomeranian OP KANTOOR

· Zorg ervoor dat jouw Pomeranian pup gezond is en dat zijn vaccinaties up-to-date zijn.

· Stel je pomeranian voor aan je collega’s en geef hem de tijd om ze te leren kennen.

· Om ervoor te zorgen dat jouw pomeranian zich comfortabeler voelt, moet je een aantal van zijn favoriete spullen meenemen, zodat het voelt als zijn tweede thuis. Zoals mandje, speeltje en eet- drink bakjes,

· Plaats zijn mand of deken in de buurt van jouw bureau of werkplek.

· Neem plasmatjes mee zodat er geen ongelukjes gebeuren.

· Neem botjes mee of iets anders om op te kauwen mocht de kleine mop zich vervelen.


Veel werkplezier !!!
275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page