top of page

De zoektocht naar nieuwe baasjes

Bijgewerkt op: 2 jan. 2022

Er gaat veel vooraf aan het proces van een "forever-home" te vinden. Laat ik beginnen bij het begin: Voordat de hondjes bij mij zijn, is er natuurlijk al veel aan vooraf gegaan. Denk aan het contact met mijn fokkers, het contact met onze prive chauffeur, geld overmaken via een speciaal geldkantoortje, het regelen van al het vervoer en noem het maar op. Maar dat is het saaie deel, laten we het hebben over het ‘interessante’ gedeelte.. Hoe gaat de zoektocht naar nieuwe (perfecte) baasjes en wat gaat daar allemaal aan vooraf..


Als de "Pommetjes" na een lange reis bij ons zijn aankomen, krijgen ze natuurlijk alle tijd om ‘te aarden’. Ik zorg dat ze een veilig en fijn eigen plekje krijgen en dat ze niks te kort komen. Ieder hondje krijgt een eigen mandje, bench, speeltjes, botjes, tuigje en noem het maar op. Ook krijgt ieder hondje een eigen ‘doekje’ die ik in haar/zijn mand leg (bijv. tijdens het slapen), zodat hier de geur op komt. Dit doekje krijgen de nieuwe ouders vervolgens mee naar hun nieuwe huisje zodat ze een vertrouwde geur blijven ruiken, dit helpt de pup om te wennen in hun nieuwe omgeving. De Pups krijgen bij PomLief alle vrijheid, lopen gewoon rond in de huiskamer en in de tuin. Ze hebben de mogelijkheid in de bench te liggen, maar het deurtje laat ik in eerste instantie open. Ze slapen bij mij op in de huiskamer, zo kan ik proberen ze alvast zindelijk te maken (vooral ’s nachts). Overdag heb ik plasmatjes in de kamer liggen en laat ik ze regelmatig buiten. Als ze wat tot rust zijn gekomen, laat ik ze socialiseren met mijn andere hondjes. Mijn 2 eigen pomeranians (Zorro en Millie) en mijn lieve labrador (James). Als alles goed gaat en de hondjes ook vrolijk zijn, ga ik met ze naar de dierenarts. Ik wacht hier bewust een paar daagjes mee zodat ze niet overal meteen mee naar toe gesleurd worden. Ze hebben eerst wat rust nodig. Bij de dierenarts worden de hondje (naar verwachting) gezond verklaard en krijgen ze een schriftelijke gezondheidsverklaring mee. De Nederlandse dierenarts checkt nogmaals of alles correct staat aangegeven in het Internationale paspoort en of de hondjes alle juiste vaccinaties hebben gehad en het hondje fysiek gezond is (hartslag, oortjes, oogjes, pootjes, tandjes etc.). Eigenlijk wordt alles nogmaals goed gecheckt. Ook laat ik een Nederlands paspoortje maken. De hondjes gaan vervolgens regelmatig lekker mee naar buiten. Zo leren zo aan de lijn lopen en wennen aan verschillende geluiden, ook maken ze kennis met andere hondjes/dieren. Wij wonen tegen de bossen dus dagelijks gaan we heerlijk een stukje wandelen.

Vervolgens worden ze naar een professionele Pomeranian trimsalon gebracht, gespecialiseerd in pomeranians. Hier worden ze gewassen, geföhnd, gekamd en bijgeknipt. Weer lekker fris en fruitig en klaar voor de ontmoeting met de nieuwe baasjes.

Op het moment dat het toekomstige baasje contact met mij opneemt, wordt er van beide kanten diverse vragen gesteld. Als het goed voelt van beide kanten, mogen de toekomstige ouders op bezoek komen om te kijken of het hondje hier ook zo over denkt. Als de nieuwe baasjes het hondje een andere naam willen geven, mogen ze deze naam aan mij doorgeven en laat ik het hondje vast aan deze naam wennen. Omdat de hondjes een klein poosje (vaak maar 1 weekje) bij mij verblijven leer ik ze natuurlijk een beetje kennen. Ik houd een boekje bij met de dingen die mij opvallen aan het hondje. Wat vindt hij/ zij leuk, wat minder, wat gaat er al goed, of juist minder goed, welke karaktereigenschappen zijn opgevallen en ga zo nog maar even door. Ik vind dat ook zo ontzettend leuk om te doen.


Als de nieuwe ouders het hondje op komen halen moeten ze er dus rekening mee houden dat ze niet binnen 5 minuten buitenstaan. Ik neem graag wat informatie met ze door over het nieuwe huisje, de pup zelf, de verzorging, opvoeding etc. Ook krijgen de nieuwe baasjes onze eigen 'PomLief Pommenhandleiding’ mee zodat ze dit nog altijd na kunnen lezen.

De pup mag (mits het goed voelt van beide kanten) meteen na het bezoek meegenomen worden. Hij is helemaal klaar om te verhuizen. Als de pup eenmaal is gesetteld in zijn nieuwe huisje, vind ik het altijd heel prettig om een foto, filmpje of berichtje te ontvangen om te weten dat het goed gaat. Natuurlijk kunnen de nieuwe baasjes altijd nog bij mij terecht voor vragen of advies!

En zo eindigt de zoektocht naar een perfect nieuw baasje. En ze leven nog lang en gelukkig, eind goed al goed.408 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page