top of page

De Pomeranian en PoezenOnze tekenfilms leren ons dat katten en honden per definitie vijanden van elkaar zijn, maar uit ervaring weten we dat dat helemaal niet waar hoeft te zijn. Als je ze maar goed aan elkaar laat wennen. Honden en katten kunnen prima in volledige vrede met elkaar leven. Sterker nog het kunnen elkaars beste vrienden zijn. Bij PomLief hebben wij al veel klantjes die al trotse katteneigenaren waren en vervolgens een Pommen vriendje erbij wilde. Kijk maar naar de foto hierboven van PomLiefje Boef en zijn beste vriend. Bij sommige ging er een poosje overheen voor de rassen het met elkaar konden vinden en bij andere was het liefde of vriendschap op het eerste gezicht. Het is natuurlijk belangrijk dat je deze 2 goed aan elkaar voorstelt. Met deze BLOG ga ik je daarmee helpen.Om mee te beginnen vraag ik altijd aan de nieuwe ouders om het karakter van hun kat in kaart te brengen. Zo kunnen we kijken welke Pomeranian hier qua karakter het beste bij zou passen. Als je een kat hebt die bijvoorbeeld erg speels is van zichzelf, zou het leuk zijn om hier ook een speels Pommetje bij te zetten. Zo kunnen ze elkaar uitdagen en vermaken. Andersom is dit natuurlijk ook fijn. Als je kat moeite heeft met drukte ( denk er dan sowieso goed over na of een hondje erbij wel slim is ), dan is een rustig en tevreden Pommetje wellicht beter. Zo kunnen ze beide hun eigen ding doen maar wel in elkaars gezelschap. Maak je niet druk, het is bijna altijd een kwestie van gewenning. Wij hebben nog nooit meegemaakt dat een kat de Pomeranian pup niet accepteerd of andersom.

Wellicht leuk om te weten is dat ik onze PomLief Pomeranians al kennis laat maken met katten.


Althans dit probeer ik te doen voor ze naar een nieuw huisje gaan. Ik heb een vriendinnetje die katten heeft (onder andere een Britse kortharen) en ik neem dan ook geregeld een Pomeranian pup mee. Ik kan dan kijken hoe mijn pup op de kat reageert. De ene vindt het geweldig en de ander geeft er niet zo veel om. Ik noteer dit dan ook in mijn PomLief Pommen dagboekje en vertel deze informatie tijdens het 1e kennismakingsgesprek.


Dan is het eindelijk zo ver, je bent verliefd geworden op een Pomeranianpupje en deze mag mee naar huis. Je kat zit thuis nietsvermoedend te wachten. Hierbij wat tips om deze ontmoeting aan te pakken: Wanneer de nieuwe pup mee naar huis komt, zorg er dan voor dat de kat in een aparte ruimte zit. Dit is geen must, maar is eventueel wel fijn. Zo kan jouw Pomeranian pup eerst aan de geur van de kat wennen. Voor beide dieren is het belangrijk dat ze een plekje hebben waar ze zich terug kunnen trekken. Voor de kat kan dit bijvoorbeeld een krabpaal zijn met een hoog plateau. Zo kan ze zelf de rust opzoeken als ze dat wil. Vooral in het begin is het verstandig de aparte ruimte, waar de pup niet kan komen, in stand te houden als je merkt dat de kat daar behoeften aan heeft. Daar kun je dan ook de kattenbak plaatsen en een eet- drink bak. De kat kan dan ongestoord zijn of haar behoeftes vervullen.Zorg er ook voor dat je een eigen plekje maakt voor jouw Pomeranian puppy. Een hoekje of fijn plekje in de woonkamer met een mandje of bench en wat speeltjes. Zo kan je Pommetje zichzelf ook terug trekken.

Wellicht nog een leuk weetje.. veel van onze PomLiefjes die in een huisje komen met een kat, leren om op de kattenbak hun behoeften te doen. Omdat Pomeranians klein van formaat zijn gaat dit makkelijk!

Probeer vooral niets te forceren. Ik heb ook ‘tips’ gelezen over je pupje aan de riem houden bij de kennismaking en ze geregeld bij elkaar zetten. Mijn advies is echt om dit niet te doen!. Honden kunnen anders reageren als ze aan de riem zitten omdat ze weten dat ze nergens heen kunnen. Geloof me, forceren is nooit goed. Laat ze rustig met elkaar kennismaken als zij daar aan toe zijn. Het is een natuurlijk proces en dat komt goed!
413 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page