top of page

Een dag uit het leven bij PomLief

Bijgewerkt op: 7 feb. 2022


Laten we beginnen bij het begin. De ochtend. Goedemorgen bij PomLief. Terwijl ik nog lekker lig te slapen om 6:00, begint mijn vader aan zijn dag. Als hij beneden komt zijn de Pommetjes al deels ontwaakt. Vaak hebben ze al wat gerommel gehoord van ons boven (douche, WC, etc. je kent dat wel ) Ze liggen s'nachts bij ons beneden in in de huiskamer in een grote puppy ren. Elk Pomeriaantje heeft daar zijn of haar eigen mandje en knuffeltje. S`nachts doen ze hun behoefte op een plasmatje. Zoals je kan zien op de foto. Mijn vader laat s'morgens de schatjes uit de ren, en doet dan altijd even een kleine kroel sessie en laat ze naar buiten in de tuin. Bij ons mogen de hondjes achter in de tuin even uitrazen, poepen en plassen omdat het toch maar hele kleine plasjes en kleine drolletjes zijn die we makkelijk met een wc papiertje kunnen opruimen. Mijn vader gaat ongeveer om 06:30 de deur uit en de hondjes gaan dan ook niet meer terug in de ren. Ze kunnen nu gewoon lekker vrij rondlopen in de woonkamer en tuin.


Dan word ik wakker rond 7:30 – 8:00. Dit is mijn favoriete moment van de dag, ik loop de trap af en er gaat een kleine kriebel door mijn buik heen, alsof ik mijn schoen heb gezet als kleinkind en ga kijken wat er in zit. Als ik de deur opendoe komt er een enorme horde van lieve, kleine, schattige pluizenbolletjes op mij afgerend. Dan ga ik op de grond liggen of zitten en pak ik even een momentje om met alle Pommetjes te kroelen. Dan controleer ik toch even onze mooie PVC visgraad vloer of er ergens een poepje of plasje is. En.. Ja hoorrr.. meestal kan ik wel wat gaan opruimen. "Poep Alarm" noemen we dat bij ons (..haha) Omdat de hondjes uit de ren zijn is hun plasmatje dan niet meer in het zicht, Tja, het blijven baby Puppies. Die taakjes krijg je er gratis bij, maar ik doe het met alle liefde want je wilt niet weten hoeveel liefde je er voor terug krijgt!


Als ik klaar ben met kroelen, snel nog even de vloer heb gecontroleerd en de plasmatjes verschoond, ga ik de hondjes eten geven en drinken bijvullen natuurlijk. Terwijl de schatjes aan het eten zijn, ga ik stofzuigen en de vloer helemaal dweilen. Mijn Pomeranians raken dus gewent aan dit geluid van een stofzuiger en zijn hier dan ook niet angstig voor. Ook heb ik de achterdeuren bijna altijd openstaan zodat de hondjes ook lekker naar buiten kunnen. Als ze uitgegeten zijn, rennen ze naar buiten voor voor hun vaste speelbui en en zijn ze buiten op het gras uren aan het ravotten. Voor mij is dat heerlijk om te zien, ik pak er een stoel bij, en geniet van mijn eigen ontbijtje terwijl ik vermaak heb van de hondjes!Wat is het toch prachtig mooi dat ik van mij aller grootste passie (hobby) mijn beroep heb kunnen maken. En PomLief inmiddels uitgegroeid is tot een echt bedrijf. Nu is niet elke dag bij PomLief hetzelfde dus varieer ik natuurlijk wel in mijn bezigheden met de hondjes. In de ochtend probeer ik altijd de huishoudelijke taken te doen voor de pups zoals het uitwassen van hun mandjes, het schoonmaken van de uitwerpselen in de tuin met WC papier. enz. en ja! op mijn tuintegels moet ik ook wel eens met een borsteltje met heet water aan de slag. Wij wonen vlak bij de bossen (de achterdeur uit en we zijn er..) en wat is dan leuker om met al mijn schatjes de bossen in te gaan en ze uit te laten. Dit vinden ze allemaal helemaal GEWELDIG! Het borstelen en verzorging van de hondjes is ook een dagelijkse bezigheid. De woonkamer schoonhouden, het aanleren van commando’s (naam & zit) enz.


Op het moment dat ik de hondjes buiten hun behoeften zie doen, ga ik ze natuurlijk belonen zodat ze leren zindelijk te worden. Maar ik probeer de hondjes niet te veel commando’s aan te leren omdat de nieuwe ouders de commando’s vaak op zijn of haar eigen manier aan willen leren. (denk aan: "zit" "blijf" "laag" ect.)

Mijn Pomeranians krijgen ook geregeld een Denta stick voor de tandverzorging voor de hulp bij het wisselen van hun melktandjes. Ook check in tussendoor mijn drukke PomLief mail en beantwoord al mijn leuke e-mail berichtjes. Ook probeer ik jullie regelmatig op de hoogte te houden via de PomLief sociale media kanalen Facebook & Instagram. Natuurlijk leer ik ze ook wennen aan het borstelen en aan de lijn lopen. Ik was alle hondjes ongeveer 2 keer per week zelf. Hiervoor gebruik ik natuurlijk de allerbeste honden shampo’s en verzorgingsproducten, ook maak ik gebruik van een professionele waterblazer wat echt superfijn en onmisbaar is als je regelmatig die schattige "pluizenbollen" goed zelf wilt verzorgen (tip). Zie hieronder een leuke foto van Hunter in de wasbak.. hahaAls ik tussendoor even weg ga naar een vriendin, voor een boodschap of post moet wegbrengen etc., dan doe ik de hondjes even terug in de ren. Op deze manier weet ik zeker dat ze hun rust kunnen pakken en lekker even bij slapen. Ik zorg er wel voor dat de hondjes niet te lang alleen zijn max. 3,5 uur. Dit bouwen we natuurlijk op. Er is bij mij altijd wel iemand aan het thuis (werken) Ik laat in het begin vaak de radio of tv aanstaan zodat ze nog geluiden hebben om zich heen. Dit doe ik dan per dag minder. Na een paar dagen zijn ze ook in de stilte alleen en dit gaat dan ook goed. Wat ik ook regelmatig doe is om met 1 of 2 van mijn Pomeriaan hondjes te oefenen om mee te gaan met mijn auto, zodat ze dat ook leren en daar niet bang voor hoeven te zijn.

Bij ons thuis komen er geregeld mensen over de vloer. Ook met andere hondjes/ huisdieren. Op deze manier wennen ze aan andere dieren en verschillende mensen (kinderen / oudere mensen). De hondjes krijgen veel aandacht hier en zijn dus super sociaal. Vanwege de vele prikkels doe ik ze ook geregeld in hun mandjes in de ren zodat ze ook echt hun rust pakken. Dit is belangrijk omdat het toch nog kleine pupjes zijn!

Als aan het einde van de middag als mijn vader thuis komt, gaan we weer met alle hondjes naar de bossen! Als ik ze alleen uitlaat moet dit per 2 hondjes, maar samen met mijn vader of moeder of mijn broer kan dit met alle pups tegelijk en dat is echt altijd super leuk! Wat een feest is dat! Ook onze labrador James gaat ook altijd gezellig mee, hij loopt makkelijk los in de bossen. In het begin leren wij de Pommetjes mee te lopen aan de lijn. Ik oefen met ze op straat en in de bossen. Als het lopen goed gaat, leren we ze los te lopen en te luisteren. Natuurlijk heb ik genoeg beloningssnoepjes opzak hiervoor! De hondjes vinden het geweldig en doen het altijd super goed! Ik doe dit natuurlijk op een verantwoorde manier in een losloop gebied en zorg dat ik met genoeg mensen ben.
Na de wandeling zijn alle hondjes uitgeteld en gaan ze lekker slapen. Wij gaan vaak dan even tv kijken en dan mogen ze bij ons kroelen op de bank. Als we zijn uit gekroeld gaan ze weer hun mandjes in. We laten ‘s nachts zachtjes de radio en 1 lampje aanstaan voor ze. Iedereen is hier rond een uurtje of 11 in dromenland. En ze leefde nog lang en gelukkig. De volgende ochtend begint mijn PomLief sprookje weer gewoon opnieuw!


150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page