top of page

Een PomLief Puppy Proof Huis.
Sta je op het punt om een Pomeranian pupje te verwelkomen, zorg dan dat je huisje puppyproof is. Waar je allemaal rekening mee moet houden? Dat ga ik je in deze BLOG vertellen. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken dat jouw pommetje gevaar loopt. Maar het blijven kleine lieve boefjes, dus houd altijd een oogje in het zijl (in het begin). Ze zijn natuurlijk super nieuwsgierig. Een nieuwe omgeving is altijd weer een grote ontdekkingstocht. Dus hierbij je PomLief puppy proof checklistje:1. Gevaren in huis

Puppy's kunnen gemakkelijk vallen of vast komen te zitten tijdens het verkennen. Gebruik traphekjes, houd ramen en buitendeuren gesloten en beveilig balkons zodat ze veilig alles kunnen ontdekken. Ikzelf adviseer iets van kippengaas om zeker te weten dat je Pomeranian er niet tussen kan komen. Zorg er ook voor dat er geen ruimtes zijn waar ze in kunnen kruipen en zodat ze vast komen te zitten. Vooral pommetjes kunnen zichzelf erg klein maken, onder de volle vacht zit een klein dun lijfje, dus ze kunnen zichzelf makkelijk ergens tussen wringen.2. Gevaarlijke stoffen

Bewaar chemicaliën, schoonmaakmiddelen, medicijnen en andere giftige stoffen buiten bereik of gebruik indien nodig kindersloten in je kastjes. Het is bekend dat navullingen van e-sigaretten en ruitensproeiervloeistof bijzonder schadelijk zijn voor honden.

Pomeriaan pups zijn natuurlijk erg klein dus ze hebben ook niet veel bij te zetten, zorg er dus voor dat ze geen gevaarlijke stoffen binnen kunnen krijgen! Dit is natuurlijk niet alleen voor binnenshuis maar ook buitenshuis. Bewaar bijvoorbeeld alle tuinchemicaliën zoals kunstmest, insecticiden, verf en oplosmiddelen buiten het bereik van je Pomeranian in een afgesloten ruimte.
3. Giftig voedsel

Sommige voedingsmiddelen die wij lekker vinden, kunnen zeer schadelijk of zelfs fataal zijn voor je :Pomeranian pup. De meest bekende giftige voedingsmiddelen zijn chocolade, koffie, avocado's, druiven en rozijnen (raadpleeg de website van het LICG voor de volledige lijst) Houd daarom al je eten buiten bereik van je pommetje en zorg ervoor dat ook je gezin / vrienden of familie weet dat de puppy uitsluitend puppyvoeding mag eten.4. Kleine voorwerpen

Pomeranian Puppy's ontdekken graag dingen met hun bek, dus leg alle kleine voorwerpen weg waarop ze kunnen kauwen of die ze kunnen inslikken. Dit zijn onder andere klein kinderspeelgoed, punaises, plastic zakken en elastische banden. Verberg ook alle andere dingen waarvan je niet wilt dat je Pommetje erop kauwt, zoals je sloffen. Onze pommetjes zijn over het algemeen goed afgericht. Ze kauwen dus niet zomaar op schoenen/ meubels etc. Toch hebben we er een paar ‘terrors’ bij (..haha!) Maar dat zal ik er ook altijd bij vertellen . Als onze pommetjes naar hun nieuwe huisje gaan, zitten ze vol op in de tandwissel. Dit wil zeggen dat ze gaan proberen om de melktandjes er uit te krijgen. Hierom gaan ze op voorwerpen bijten. Zorg er dus altijd voor dat je in de begin periode Dentasticks in huis hebt.

5. Giftige kamer/tuin planten

Veel kamerplanten zijn erg gevaarlijk voor puppy's, waaronder lelies, aloë vera, klimop, dieffenbachia, caladium, pothos, zamioculcas en cyclamen. Het is het beste om alle kamerplanten uit de buurt van je pupje te houden of controleer nogmaals of je planten geen bedreiging voor hem vormen. Net als bij kamerplanten is er een lange lijst met planten buitenshuis die giftig zijn voor hondjes. Deze bestaan uit de ficus, hulst, maretak, philodendron, witte narcis, hyacint, iris, azalea, rododendron, oleander, kerstster en lathyrus. Als je giftige planten in je tuin hebt, moet je echt goed op je pupje letten om ervoor te zorgen dat hij uit de buurt blijft. Maar mijn advies; gewoon weghalen ;) om ellende te voorkomen.


6. Elektrische kabels en stopcontacten

Ik heb het nog niet vaak meegemaakt dat een Pomeranian op elektrische kabels kauwt maar wel dat ze er mee kunnen spelen en dan kunnen ze er verstrikt in raken. Verberg de kabels door kabelbinders of deksels te gebruiken en bescherm ook stopcontacten met afdekkingen. "Just to be sure"!


Voordat je Pomeriaan arriveert, moet je even controleren of er geen gaten in je tuinafrastering of poorten zijn. Controleer ook of er geen plekken zijn waar je puppy onder kan graven of overheen kan klimmen. Ze kunnen ook vast komen te zitten. Ook in de tuin, let op stopcontacten en elektriciteit.


Als je deze checklist hebt afgewerkt, is jouw huisje helemaal PomLief Puppy Proof! En ben je dus helemaal klaar om jouw babytje te verwelkomen. Heel veel liefde en plezier gewenst!

194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page