top of page

Een Russische fokker met Passie

Bijgewerkt op: 14 aug. 2022

Een verhaal over mijn Russische fokkker(s)


Zoals jullie weten komen onze Pomeranian pups oorspronkelijk uit Rusland simpel weg omdat daar echt de allermooiste Pomeriaan pups vandaag komen. De Pomeranian pups van PomLief zijn altijd in Nederland aanwezig. Jullie kunnen na het maken van een afspraak altijd met onze lieve Pommetjes komen knuffelen. Zo kan je zelf zien hoe ze hier in huiselijke kring verblijven. Elke Pomeriaan pup heeft zijn eigen mandje, genoeg speeltjes, botjes, een gezellig tuintje, en belangrijk een enorm bos bij mij om de hoek dus veel gezellige boswandelingen en zeker aan liefde en aandacht, kusjes en knuffels is bij PomLief geen gebrek! Maar hoe zit dit eigenlijk bij de fokker in Rusland?. Hoe groeien de Pomeranian babys daar op? Hoe leven ze daar? En wat is die Russische fokker eigenlijk voor een persoon? Allemaal hele logische vragen en daar ga ik in deze blog antwoord op geven!

Voor de mensen die mij kennen weten dat ik heel erg kieskeurig ben in de pups die ik naar Nederland haal. Dit geldt natuurlijk ook voor de fokkers waar ik mee samenwerk. Om te beginnen werk ik al lange tijd samen met een 2 tot 3 tal fokkers. Hier zit voor mij echt heel vele maanden voor onderzoek in. Dat wil zeggen dat ik de fokkers zo goed mogelijk ‘uitpluis’, dus alle recensies natrek en onderzoek doe naar de gezondheid van de hondjes, stamboom, de werkwijze en betrouwbaarheid. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de moederhond maar maximaal 1 nestje per jaar krijgt. Ook mogen uiterlijke kenmerken die schadelijk zijn, of gedragsafwijkingen niet doorgeven worden aan de jongen. Een Pomeranian teefje waaruit niet eerder pups zijn geboren, mag niet worden gedekt na de dag waarop zij de leeftijd van 72 maanden heeft bereikt etc. etc. Misschien voor vele hele saaie informatie maar voor PomLief wel heel belangrijk!


Alle fokkers waar ik mee werk zijn toevallig allemaal vrouwen. Ik kan jullie vertellen dat het hele lieve vrouwen zijn. Met 1 fokker werk ik het meeste samen. Ik heb besloten om over haar mijn eerste blog te schrijven. Misschien volgt er nog een andere BLOG met meer informatie over mijn andere "vriendinnen".
Mijn fokker is een hele lieve oudere vrouw. Die al meer als 20 jaar ervaring heeft met het originele Pomeranian ras. Ze is ook naar een groter huis verhuisd zodat de hondjes alle ruimte hebben. De Pomeriaan pupjes leven ook bij haar in huiselijke sfeer. Dat wil zeggen dat ze gewoon rondlopen in haar woonkamer en zelfs in haar slaapkamer! Deze fokker slaapt echt letterlijk tussen haar Pomeranian pupjes. Als de moederpom een nestje heeft leven zij en de pups bij de fokker in de slaapkamer. Als de pupjes oud genoeg zijn mogen ze buiten lopen. Ze heeft al jaren een speciale speelkamer voor de Pomeriaantjes en ze hebben hier genoeg speeltjes en vermaak! Alles ziet er altijd netjes verzorgd en vooral schoon uit. Ik krijg bijna dagelijks foto’s maar ook veel real-time filmpjes van de opgroeiende pups. Die worden netjes bijgehouden. Ze laat haar Pomeriaan pups wennen aan het borstelen, kammen en wassen wat voor mij en de nieuwe baasjes natuurlijk super fijn is! Ook heeft deze lieve fokker kinderen en kleinkinderen. Deze komen regelmatig langs en spelen met de Pomeriaan pups. Het is echt een lust voor het oog als je het aan mij vraagt. De pupjes worden dus al goed gesocialiseerd en dat merk ik zeker als ze bij mij zijn! Ze zijn niet bang of angstig en kunnen heel goed samen met kinderen en andere (grote) honden.Ook is mijn Russische fokker een vrouw met een echte passie voor het Pomeranian ras. Logisch, zou je misschien denken, maar geloof me, dit is (helaas) niet altijd het geval. Ze gaat zelf in haar spaarzame vrijetijd met de hondjes (vaak ouders van de pups) naar shows / tentoonstellingen. Ze is daarnaast ook nog Pomeranian trimster en maakt ze de Pommetjes eigenhandig prachtig mooi voor de shows. Eigenlijk wint ze bijna altijd prijzen, waar ze ook super trots op is (dat mag ik ook heel vaak horen... hihihi) en terecht! Ze heeft veel verstand van medicatie voor de hondjes. Ze leest zich erg goed in en weet alles van de gezondheid van het Pomeranian ras. Ik heb dagelijks contact met haar en is ze 24 uur per dag bereikbaar voor mij. PomLief staat voor haar in Nederland ook op de 1e plaats en daar ben ik best trots op. Mocht ik, of een nieuw baasje, een vraag hebben, mag en kan ik die altijd stellen. Vaak heb ik dezelfde minuut al een antwoord. Gelukkig is er nooit iets mis met de gezondheid van mijn pups. Maar het kunnen natuurlijk ook hele simpele vraagjes zijn zoals: ‘ Hoe maak ik de oren van mijn hondje het beste schoon?’Kortom, ze is iemand met ontzettend veel verstand van het ras, en met een enorm groot (Pommen) hart en zeer betrouwbaar. Misschien is dat wel heel zeldzaam in Rusland? maar ze zijn er wel, Ik zal onze samenwerking ook altijd koesteren.


Veel Liefs Sanne.

682 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page