Trustpilot
top of page

En daarna.. ?

Bijgewerkt op: 9 dec. 2022

Zodra PomLief de perfecte match heeft gevonden mag je Pomeranian pupje mee naar huis. Spannend maar heel leuk natuurlijk! Maar dan..?! Begrijpelijk dat je tegen bepaalde dingen aan gaat lopen en je wat hulp kunt gebruiken. Natuurlijk mag je mij altijd appen en bellen! Ook krijg je van mij als voorbereiding de PomLief Pommenhandleiding mee, waarvan ik verwacht dat je deze voor de komst van je pupje een keertje door hebt gelezen als een soort Pomeriaan huiswerk ..hihi. Maar wat kan er nou allemaal op je afkomen tijdens deze eerste dagen en wat kan je van mij verwachten? In deze BLOG wil ik dat graag uitleggen.De dag is aangebroken en je komt je Pommetje ophalen bij PomLief. Tijdens deze ophaalafspraak wordt besproken dat we de eerste week contact houden. Het is natuurlijk ook zo dat ik ook mijn schatjes laat gaan uiteraard met het volste vertrouwen maar toch.. ik vind het zelf ook fijn om te weten dat alles op rolletjes verloopt. Dus spreek ik met de toekomstige baasjes altijd af om een dagelijkse (P)update te geven. Hoe gaat het met je Pomeranian pupje, hoe slaapt ze, hoe eet ze, hoe drinkt ze, is ze vrolijk etc. Natuurlijk ben je na deze eerste week ook meer dan welkom om van alles te vragen en te sturen. Vooral veel leuke foto’s en filmpjes want daar ben ik dol op en word ik altijd heel blij van ..hihi) De eerste week is natuurlijk voor beide partijen fijn om nauw contact te houden.


Mocht je nog tips en tricks nodig hebben, je kan mij altijd appen of bellen! Ik zeg altijd ik heb liever dat je iets teveel vraagt in plaats van zomaar iets proberen of doen.


Tijdens de ophaal afspraak bespreek ik ook wat je het beste kan doen bij thuiskomst. Bijvoorbeeld zorgen dat je de Bench op een vaste plek neerzet met het deurtje open zodat je Pomeranian pupje kan wennen. Ook is het fijn om wat lekkers neer te leggen in de Bench zodat er een fijne associatie met de Bench ontstaat. Ook krijg je van mij een geur knuffeltje en geur doekje mee vanuit het nest. Leg deze ook in de Bench of in zijn mandje. Het is goed om het geur doekje zo lang mogelijk uitstellen om in de was te doen, zodat de geur er zo lang mogelijk in blijft zitten. Je Pomeriaan pupje zal de eerste dag(en) alles gaan ontdekken. Geef haar hier ook de tijd en ruimte voor. Het is natuurlijk een compleet nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Logisch dus dat je pupje eventjes alles moet ontdekken en moet acclimatiseren. Na een paar dagen is het nieuwe er af en weet je pupje alles goed te vinden. De Pomeriaan is slim en is een ontzettend makkelijk ras, dus ze passen zich heel snel aan.
Het is fijn als je de eerste dag(en) wat tijd vrij kan maken om lekker te ‘binden’ met je nieuwe Pomeranian pupje. Dit wil trouwens niet zeggen dat je meteen 3 weken vrij moet gaan nemen, dat is echt niet nodig. Maar het is wel fijn als je in het begin even wat extra tijd hebt om te knuffelen en aan elkaar te wennen. Ook zal je merken dat je pupje op de eerste dag bij zijn nieuwe adres opeens heel onze zindelijkheidstraining "vergeten" is! en zijn geheugen pas weer na een paar dagen weer opgang komt. Hiervoor heb ik ook goede tips voor die ik je kan meegeven. Het plasmatje ligt natuurlijk op een andere plek, de deur is op een andere plaats, er zijn andere meubels en zo kan ik nog wel even doorgaan. Neem het je pupje dus niet kwalijk alser een ongelukje gebeurd. Als de nieuwe ouders in het begin veel in beeld zijn schept dit natuurlijk een goede band en kun je je pupje fijn verder helpen met zijn ontdekkingstocht in zijn nieuwe omgeving.


Ook krijg ik regelmatig de vraag of je je pupje het beste de eerste nacht(en) beneden moet laten slapen of juist op je slaapkamer. En of het beter is om nog gebruik te maken van plasmatjes of deze juist weg te laten. Allemaal logische vragen maar het antwoord is helemaal niet zo zwart wit. Ik denk dat heel internet volstaat met goed bedoelde adviezen. Maar ik zeg altijd: eigenlijk maakt het niet uit. Een pupje is net een baby en iedereen voedt zijn kindje ook op zijn eigen manier op. Er is helemaal geen ‘goed’ of ‘fout’ hierin. Doe vooral wat goed voelt! Natuurlijk heb ik veel tips om het allemaal zo verantwoord mogelijk te laten verlopen, maar doe vooral wat goed voelt en volg vooral je hart!

Voor al mijn lieve PomLief klantjes heb ik nog veel meer Tips&Tricks, maar bel of app me gewoon op de Sanne PomLief HotLine ..hihi225 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page