top of page

Ik ga op reis en ik neem mee? … Mijn Pommetje!

Bijgewerkt op: 9 mei 2022

Lang leve de zonnige (zomer) vakanties! Volop genieten met alle lieve mensen om je heen. En wat ga je dan doen met je Pomeriaan vriendje? Neem je hem mee op reis of laten je hem thuis? Samen met je Pomeriaan hondje genieten op vakantie. Hoe leuk klinkt dat?! Mocht je dit overwegen, heb ik hier wat tips voor je:1. Geschikte vakantiebestemmingen voor Pomeriaantjes hondjes.

Je kent het wel dat moment, een paar maanden voor je vakantie waar de hele familie aan tafel zit en flink gediscussieerd wordt over waar de reis dit jaar weer naartoe gaat. De één roept harder dan de ander: “Egypte"! Ik wil de piramides zien!, “Nee"! Ik wil naar Zuid-Frankrijk roepen de kinderen. “Ik vind de camping van vorig jaar in België ook gewoon prima hoor” zegt de vader. Iedereen heeft een stem. Ondertussen zit je Pomeriaan hondje blij op de grond mee te kwispelen met het enthousiaste kabaal.

Het is wel belangrijk dat jouw Pomeriaan hondje niet vergeet wordt in dit gesprek. Daarom begint het kiezen van de vakantie reis met het uitvogelen of de volgende drie onderdelen huisdier vriendelijk zijn?:

1. De reis.

2. Het vervoer van en naar het land van bestemming.

3. De bestemming zelf.

Ga je nu naar een hotel, camping, boot of een vakantiehuis; controleer ALTIJD of deze plek diervriendelijk is. Zijn er de juiste faciliteiten? Uitlaatplaatsen, vrije rondloop plekken, speelweides, pensions, dierenartsen en rust! Allemaal onderdelen waar je rekening mee moet houden. Gaat jouw Pomeranian hondje in een pension? Dan moet je bijvoorbeeld nog een extra inenting voor de kennelhoest toedienen. Betrek deze eisen van jouw Pomeriaan hondje dus al vanaf het begin van het plannen van je vakantie.


2. Zorg dat je Pomeranian goed getrimd is.

Een ritje naar de trimsalon voordat je vertrekt is altijd een goed idee wanneer je op vakantie (naar een warme bestemming) gaat. Dit is niet alleen goed voor de hittebestendigheid van je Pomeriaan, maar het heeft ook nog een aantal andere voordelen. De kans is namelijk groot dat je jouw Pomeranian meeneemt naar een bos, strand of andere natuurplek. Als jouw Pomeriaan nog warrig lang haar heeft, dan neem je het halve (zand)strand mee terug naar huis! Onnodig lang haar is daarom ook de bron voor klitten, ontstekingen, insecten en parasieten. Wanneer je op een vakantie gaat met veel natuur, dan vergroot je het risico dat je Pomeriaan hondje iets vervelends oploopt. Trimmen is daarom erg belangrijk om te doen voordat je op vakantie gaat. En tot slot heb je dan ook nog eens super schattige vakantiefoto’s met een net geknipt Pommetje! Alleen maar voordelen dus! (Mocht je opzoek zijn naar een goede trimsalon, ik weet er wel een paar ;)
3. Op vakantie met je Pomeriaan: De checklist voor het inpakken.

Natuurlijk zijn er een hoop dingen die jouw Pomeranian nodig heeft wanneer je op vakantie gaat die je mee moet nemen. Wanneer je iets cruciaals vergeet dan kan dat grote gevolgen hebben voor de veiligheid van je pommetje. Hierom hebben we een handige checklist voor je gemaakt met alle dingen die je mee moet nemen wanneer je op vakantie gaat met je Pomeriaan hondje.


 • Dierenpaspoort (incl. vaccinatierapport en verklaring van gezondheid).

 • Speeltjes.

 • Autostoel.

 • Eet- en drinkbakken.

 • Riemen + halsband.

 • Draagtas / Draagzak.

 • Hangertje voor halsband met jouw contactinformatie.

 • Riem om je Pom vast te zetten in de auto (verplicht in sommige landen).

 • Tekentang.

 • Voldoende water voor de gehele reis.

 • Poep zakjes.

 • Borstel en kam.

 • Hygiene doekjes.

 • De informatie van je dierenarts.

 • EHBO benodigdheden voor je hondje.


 • Bonus tips: Zoek voordat je op vakantie gaat een dierenwinkel in de buurt van je bestemming. Wanneer je toch nog iets vergeet, verliest of wanneer er iets vroegtijdig opgaat, dan kun je deze dingen altijd nog aanvullen.4. Vergeet niet plekken te bezoeken die jouw Pomeriaan hondje het ook leuk vindt!

Vergeet niet om af en toe een dagje in te plannen waar jouw Pomeranian volledig tot rust kan komen. Een dagje naar het strand, het bos of blijf gewoon een dagje lekker op de camping. Een vakantie kan ook voor je hondje een manier zijn om tot rust te komen. Stress moet daarom niet alleen voor jou, maar ook voor je Pomeriaan tot een minimum gehouden worden.

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je op een ietwat andere vakantie gaat dan de gemiddelde Nederlander. Zo gaan er bijvoorbeeld elk jaar mensen op vakantie met een (zeil)boot. Dit is voor honden ook erg spannend, uitdagend en leuk! Je Pomeriaan hondje regelmatig laten zwemmen is hier bijvoorbeeld een activiteit die niet alleen gezond maar ook erg leuk is voor de meeste Pommetjes.

-Een Strand.

-Een bos.

-Hond vriendelijke restaurants.

-Grote speelvlaktes.

-Uitlaatplekken (doe vooral hier goed onderzoek naar)

-Rustieke dorpjes.

-Hond vriendelijke parken.

-Hond vriendelijke zwembaden.

-Dierentuinen (deze zijn vaak ook hond vriendelijk)

-Openluchtmusea.

-Kastelen of andere oude gebouwen.

-Recreatiecentra.

-Kinderboerderijen.

Kortom, er zijn genoeg plekken waar jouw beste vriendje helemaal tot rust kan komen! Vergeet niet dat de vakantie niet alleen voor jou is, maar voor de hele familie. En daar hoort jouw hondje natuurlijk gewoon bij.5. Zoek een lokale dierenarts nabij je vakantiebestemming.

Ga voor vertrek op zoek naar de dierenartsen in de buurt van je verblijf plek. Plan vervolgens de beste route uit vanaf jouw verblijf plaats naar de dichtstbijzijnde (goede) dierenarts. Mocht er toch iets gebeuren, dan ben je altijd voorbereid om de beste en snelste hulp aan je Pomeriaan vriendje te bieden! Heb je een wat oudere pomeriaan of heeft hij/zij gezondheidsrisico’s? Neem dan op voorhand contact op met de dierenarts in kwestie. Licht hem/haar in over de speciale benodigdheden die jouw Pomeriaan hondje nodig kan hebben en vraag na of de dierenarts hierop voorbereid is. Mocht dit namelijk niet het geval zijn, dan kun je altijd in overleg met je eigen dierenarts een regeling treffen om dergelijke zorg producten zelf mee te nemen.

Natuurlijk kan het altijd het geval zijn dat er geen dierenarts in de buurt is van jouw vakantiebestemming. Misschien ga je namelijk wel de natuur in of de zee op! Geweldig! Vooral voor je maatje! Echter is het in dit geval van groot belang (en in sommige gevallen van levensbelang) dat je jouw vaardigheden op het gebied van EHBO voor honden volledig up-to-date houdt. Voor lange en verre reizen zonder een mogelijkheid voor contact met een dierenarts is het zeker een goed idee om zo'n cursus te volgen.6. Geef jouw Pomeriaan een volledige check-up voordat je vertrekt

Omdat Pomeriaan hondjes nou eenmaal fragieler zijn dan mensen is het altijd een goed idee om even langs de dierenarts te gaan voordat je vertrekt. Vooral voor lange reizen kan het nooit kwaad om extra advies op te vragen bij jouw dierenarts. Naast kijken of je Pomeriaan hondje helemaal gezond is en gewoon op vakantie kan; komt er nog een groot voordeel bij kijken. Je kunt bij de dierenarts namelijk gelijk even de chip laten controleren. Of je nu naar de andere kant van de wereld op vakantie gaat of gewoon in eigen land een check-up bij de dierenarts is altijd goed.


Mocht het nu echt niet te doen zijn om jouw lieve Pommen vriendje op vakantie mee te nemen, want dat is natuurlijk ook mogelijk. Ik weet dan nog wel een paar super goede, lieve en warme oppasadresjes waar ze zeker geen liefde te kort zullen komen. Maar hopelijk mag iedereen ooit een vakantie met zijn Pomeriaan hondjes meemaken, want het is ge-wel-dig!

177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page