Begin de dag met je pom op schoot.. Heerlijk!

Dat vind ik nou eens heerlijk lekker knuffelen met mijn Pommetjes, dat is ook weer het voordeel van pomeranians. En dat is pas een van de vele voordelen van het hebben van een klein hondje. Benieuwd naar de andere ? Ik zet ze weer even voor je op een rijtje!Ze passen zich gemakkelijker aan

Voor huiseigenaren met een grote tuin is dit niet zo'n probleem. Echter, als je iets huurt weet je nooit hoe de volgende plaats waar je gaat wonen er uit zal zien. Wat als je verhuist en je nieuwe huis niet groot genoeg is om er een grote hond in te laten rennen en spelen?

Met een kleine hond hoef je je geen zorgen te maken over dit soort zaken. Kleine honden kunnen zich aanpassen aan grote of kleine ruimtes. Als je dus een klein huisje hebt of denkt dat je in de toekomst in een klein huisje terecht kunt komen, dan kan een kleine hond een goede optie zijn.

Money safer ! Een leuke bijkomstigheid is dat kleine hondjes minder duur zijn om voor te zorgen dan grotere rassen.

Door de kleinere omvang zijn er minder kosten en inspanningen nodig om voor een kleinere hond te zorgen. Enkele voordelen ten opzichte van grote honden, minder:

  • Voedsel

  • Shampoo

  • Speelgoed

  • En minder inspanning

Hun accessoires zijn meestal ook goedkoper. Je kunt ze ook thuis in bad doen, dat bespaart geld. Al ben ik persoonlijk schuldig aan heel veel geld uitgeven aan super leuke accessoires. Ik bedoel hoe leuk zijn al die dingen?! Tassen, jassen, tuigjes en ga zo maar door, ik moet me echt inhouden haha!


Uitlaten is een eitje !

Als je besluit om een grote hond te adopteren, moet je de tijd nemen om hem veel lichaamsbeweging te geven. Een kleine hond hoeft echter minder lang uitgelaten te worden, zo bespaar je immers tijd bij het zorgen dat ze beweging krijgen. Ooit gezien dat een eigenaar door zijn grote hond over straat werd gesleurd? Je hebt immers kracht nodig om een grote hond onder controle te houden, in ieder geval tot ze goed getraind zijn. en kleine hond daarentegen is veel handiger. Ze zijn ook makkelijker uit te laten of op te tillen als dat nodig is. Je hoeft je ook geen zorgen te maken als ze vanwege hun afmeting met andere honden te maken krijgen of dat ze mensen afschrikken.

Wij houden van ook van grote honden, maar de grootte is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het adopteren van een hondje. Wij willen er gewoon zeker van zijn dat je op de hoogte hebt van de vele voordelen van het hebben van een kleine hond als je een beslissing neemt.


Poets minder, geniet meer ! Je hoeft minder schoon te maken

Kleine honden maken gewoon minder rommel dan grotere honden. Ze heb je minder last van:

  • Verharen

  • Kwijlen

  • Minder vuil dat van buitenaf naar binnenkomt

Hierdoor zul je minder tijd hoeven te besteden aan het schoonmaken, wat je namelijk weer meer tijd geeft om van je huisdier te genieten.68 weergaven0 opmerkingen