top of page

I'll Take Care Of You

De belangrijkste verzorgingstips voor jouw pomeriaantje, wij zetten ze handig voor je op een rijtje !




Wanneer je pommetje ontwormen en ontvlooien?

  • Om uw huisdier optimaal te beschermen tegen wormen, adviseren wij om uw pup met de leeftijd van 2 weken, 4 weken, 6 weken en 8 weken te ontwormen.

  • Daarna elke maand tot uw pup 6 maanden oud is, op 9 maanden en op 12 maanden leeftijd.

Als uw hond éénmaal de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt, is het advies om uw hond minstens 4 x per jaar, dus elke drie maanden, te ontwormen. Bij sommige honden is het echter noodzakelijk om elke maand te ontwormen. U kunt contact met de dierenarts opnemen indien u meer informatie wenst omtrent dit onderwerp.

Er zijn verschillende ontwormingsproducten te verkrijgen. Meestal geven we onze hond een ontwormingstablet, maar er zijn ook pipetten te verkrijgen die u op de huid kunt toedienen.

  • Vlooien en teken zijn te bestrijden door middel van halsbanden, spot-ons (druppels in de nek) en tabletten.

  • De behandeling dient, afhankelijk van het middel, maandelijks of elke drie tot zes maanden te worden herhaald. Een goede vlooienbestrijding pakt volwassen vlooien, eitjes en larven aan. Niet alle producten werken even goed, vraag daarom advies bij Dierenkliniek Breda

Reinig de omgeving De omgeving behandelt u bijvoorbeeld door overal goed te stofzuigen, het wassen van textiel op hoge temperatuur en het gebruik van een omgevingsspray.


Vacht verzorging

Je pomeriaantje heeft een dikke vacht die geborsteld en gekamd moet worden. Het is belangrijk dit op te bouwen vanaf pup zijnde. In de aanleer periode dagelijks borstelen, daarna zal 1 x per week borstelen voldoende zijn. Als de dieren er van jongs af aan goed aan wennen dan vinden ze het later vaak een leuke gebeurtenis. Borstel in het begin niet langer dan een paar minuten achter elkaar. De ondervacht is wollig, maar de boven vacht bestaat uit langere niet al te zachte dekharen. De Dwergkeeshond wordt meer geborsteld dan gekamd. Door het borstelen verwijderen we niet alleen eventueel vuil, maar wordt ook de huid gemasseerd. Dit bevordert de bloedsomloop in de huid, waardoor de vacht een optimale conditie behoudt.


Gebit

Een goed gebit zorgt voor een goede conditie, de hond moet immers goed kunnen eten. Gebitscontrole is met enige regelmaat aan te bevelen. belangrijk. De honden beginnen rond hun 4e levensmaand te wisselen. Dat proces verloopt normaal probleemloos, bij de Pomeranian hebben we een enkele keer problemen bij het wisselen. De melktandjes zitten dan te goed vast. Een goede kluif kan dan helpen. Is dit dan niet voldoende , dan kan de dierenarts de melktandjes verwijderen. Het regelmatig eten van harde brokken draagt bij tot een schoon , gezond gebit. Tandenpoetsen kan bij een hond ook gedaan worden. Er zijn speciale borsteltjes voor te koop.


Ogen De ogen van de Pomeranian moeten dagelijks nagekeken worden. In de ooghoeken kunnen klontjes opgedroogd traanvocht zitten. Deze zijn te verwijderen door met de duim in een neerwaartse beweging weg te vegen. Als u dit vies vindt of onhandig bij de Pomeranian, dan kunt u een watje of wattenstaafje met lauw gekookt water nemen. Is de scheiding van de ogen gelig of groenig, dan is er sprake van een ontsteking, laat dit door de dieranrts nakijken.


Oren Tijdens het verzorgen van de Pomeranian worden de oren wel eens vergeten. Toch moeten ze minstens een maal per week worden nagekeken. De Pomeranian heeft rechtopstaande oren, waardoor we makkelijk in de oorschelp kunnen kijken. Zijn de oren erg vies of bevatten ze veel oorsmeer, dan moet u ze schoonmaken. Doe dit bij voorkeur met een schoon katoenen doekje, natgemaakt met lauw water of baby olie. Gebruik vanwege de pluizen liever geen watten. Ga nooit met een voorwerp in de gehoorgang.


Nagels Bij een hond die regelmatig op harde ondergrond loopt , bijvoorbeeld trottoirs, slijten de nagels vanzelf af. Knippen is dan geen noodzaak. Loopt de hond dagelijks in het bos of op de heide, dus op zachte ondergrond, dan zullen de nagels niet vanzelf slijten en af en toe geknipt moeten worden. Als de hond rechtop staat en u kunt geen papiertje onder de nagels schuiven dan zijn de nagels te lang. Krabt de hond zich dan kunnen te lange nagels hem verwonden. In de nagel zit ‘het leven’ Als u daar in knipt gaat de nagel bloeden. Alle Pomeranians hebben zwarte nagels. Waar ‘het leven’ precies begint is moeilijk te zien. Laat het knippen de eerste keer voordoen bij de dierenarts of de trimsalon.

505 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page