top of page

Wel of geen Puppycursus ?Een van de velen vragen die de nieuwe baasjes aan mij stellen is of ik een puppycursus wel of niet aanraad. Laat ik beginnen met het feit dat dit natuurlijk nooit een slecht plan is! Toch heb ik, deels door eigen ervaring, hier een mening over. Ik benadruk wel altijd dat iedereen vooral moet doen wat goed voelt! Ik krijg namelijk ook veel vragen over de ‘opvoeding’ van het Pomeranian pupje, waar ik met alle liefde advies over geef, maar het blijven jullie 'babies', er is geen goed of fout hierin (net als bij de opvoeding van een kindje hihi). In deze blog wil ik graag een duidelijk beeld geven over wat je van een puppy cursus mag en kan verwachten. Zo kunnen de nieuwe baasjes van onze Pommetjes wellicht een betere, weloverwogen keuze maken.
Om mee te beginnen zijn er goede redenen om gebruik te maken van een puppy cursus. Zo levert het een goede bijdrage aan de socialisatie van je pupje. Je Pomeriaan komt immers in aanraking met andere honden en baasjes.

Daarnaast is het een leuke manier om actief bezig te zijn met je Pomeranian.

Om hier meteen mijn ‘ongezouten’ mening op los te laten.. Onze PomLief pupjes worden vanuit de fokker altijd al super goed gesocialiseerd en ook wij gaan hier natuurlijk gewoon mee door. Natuurlijk is het ene Pomeriaan het andere niet. De ene zal dingen nog iets spannender vinden terwijl de ander geen angst kent. Tijdens de kennismakingsgesprekken vertel ik hierover ook veel. Zo weet je op voorhand al hoe je Pomeranian pup het sociaal gezien doet.
Sommige mensen hebben al veel ervaring met het opvoeden van honden. Voor andere is dit hun eerste Pomeriaan pup. Ook hierin zit een groot verschil. Als je erg onzeker bent over het opvoeden van je Pomeriaan kan een puppy training je wellicht helpen. Mocht je al genoeg honden hebben gehad, dan kan het goed zijn dat je genoeg kennis in huis hebt om je pupje op te voeden. Een puppy cursus kost natuurlijk geld en tijd. Zo heb je bijvoorbeeld 10 praktijk lessen voor 180 +/- euro. Nu kiezen mensen bij PomLief natuurlijk gericht voor het Pomeranian ras.

Pomeranians zijn hele slimme hondjes en heel makkelijk te trainen. Ze luisteren snel en goed, vooral met een snoepje als beloning. Mijn advies is dan ook (vooral als je al enige ervaring hebt met honden), met deze tijd en energie thuis aan de slag te gaan om je hondje commando’s aan te leren. Voor je Pomeriaan pup zijn er namelijk ook veel prikkels tijdens een puppy training. Hierdoor kan hij/zij ook snel afgeleid zijn.


Kortom, mocht je al enige ervaring hebben met het opvoeden / houden van honden, steek dan de tijd en energie in het thuis opvoeden van je Pomeranian pupje. Mocht je nog een beetje onzeker zijn of dit je eerste hondje zijn, dan is het zeker fijn om gebruik te maken van een puppy cursus. Mocht je twijfelen welke puppy cursus nou goed is om naar toe te gaan, heb ik hier een lijstje waar je naar kan kijken:

• Zijn de instructeurs gediplomeerd? (Door de Dierenbescherming, DogVision, Gaus, HACR, Kynotrain, O&O, PTC+ Barneveld (AERES),Tinley (ABA)

• Zijn de klassen niet te groot? (Max. acht cursisten per les)

• Wordt het aangemoedigd om van tevoren te komen kijken?

• Hebben de dieren gewone riemen, dan wel tuigjes om? (Geen slipkettingen/prikbanden e.d.)

• Krijg je naast praktijkles ook theorie aangeboden?

• Zijn de honden tijdens de cursus vrolijk en ontspannen?

• Worden de honden voor goed gedrag beloond?457 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page