top of page

Welke Pomeranian pup past bij mij ?


Regelmatig stel ik mijn PomLief potentieel nieuwe baasjes de vraag; Wat voor hondje zoeken jullie ? Een brede vraag, dat weet ik, maar daar hoort ook een breed antwoord bij. Wat mij weer veel informatie geeft. Ik vraag mijn PomLief klanten hierover na te denken voor het kennismakingsgesprek. Vaak krijg ik als antwoord of ze een teefje of reutje zoeken, licht of donker etc. Uiterlijke voorkeuren zijn natuurlijk ook belangrijk maar het gaat natuurlijk ook om het karaktertje van de Pomeranian pup. Zo kijk ik of er een match is tussen de levensstijl /omgeving van de nieuwe baasjes en het karaktertje van het nieuwe Pomeriaan pupje.


Ik zal in deze BLOG even toelichten wat ik hier precies mee bedoel. Ik zal hier ook wat concrete voorbeelden van geven: Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het nieuwe baasje regelmatig op vakantie gaat naar Italië met de auto en de Pomeranian mag gezellig mee. Dat is voor mij natuurlijk geweldig om te horen. Voor het pupje is dit natuurlijk ook een super leuke ervaring, tenzij, hij of zij heel erg wagenziek is! Dit geldt natuurlijk ook als het baasje altijd onderweg is, denk aan bijvoorbeeld 2 huisvestigingen, en het pupje gaat altijd mee. Zoals jullie weten oefen ik met verschillende activiteiten met de pupjes, zoals autorijden, los lopen, naar drukkere plekken, andere huisdieren, kinderen etc. Ik kan dus al toelichten welke dingen "mijn" Pomeranian al wel en minder goed kan. En dat hoor ik heel vaak terug dat mijn PomLief klanten dat echt super fijn vinden.Een ander voorbeeld is: Iets heel simpels, moet jouw Pomeranian goed samen kunnen met andere huisdieren. Sommige mensen hebben een hele leuke ‘dierenverzameling’ thuis zitten. Hier moet jouw pommetje dus wel mee om kunnen gaan. Nu is het Pomeranian ras over het algemeen super sociaal en lief naar andere dieren toe. Maar ook hier zitten natuurlijk uitzonderingen tussen. Sommige hondjes vinden het heel erg spannend en hebben meer tijd nodig om te wennen, andere zien kippen/konijnen en vogels als de leukste speelmaatjes. Ik denk hierbij vooral in het belang van de Pomeriaan en dat hij of zij in een veilige en fijne thuisomgeving komt. Ga daarom vooral het gesprek met mij aan!


Over het algemeen moet je jezelf ook de vraag stellen, wat verwacht ik van een hondje. Wil ik dat het een ‘allemansvriend’ is of mag hij of zij ook best wat ‘baasje gericht’ zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit of je hondje ook regelmatig uit logeren gaat? Het is dan wel van belang dat hij of zij dit aan kan en niet heel de nacht de gastvrouw/heer wakker houd omdat het pupje jouw zo mist! De ene Pomeranian is de andere niet. En natuurlijk: oefening baart kunst. Op die manier bereik je erg veel. Maar sommige karaktertrekjes zitten nu eenmaal dieper geworteld. Nu kan het ene Pomeranian pup al wat makkelijkere een poosje alleen zijn, terwijl bij een ander echt nog wel wat werk aan de winkel is. Dat is niet erg, maar daar moet het nieuwe baasje dan wel op voorbereid zijn. Ook hierbij, denk ik vooral in het belang van de hondjes en wil ik vooral dat de Pomeranian pups zich fijn voelen bij de nieuwe situatie. Ik geef deze informatie normaliter altijd zelf al, maar mochten bepaalde aspecten voor jou extra belangrijk zijn, stel hier vooral vragen over!


Het ene pupje zal natuurlijk wat drukker zijn als de ander, let op dat ze ook in de welbekende ‘Puppypuberteit’ komen. Soms is dit een fase en wordt dit ook minder. Toch is het fijn als je jezelf bedenkt welke Pomeriaan eigenschappen bij jou passen!
Een volgend onderwerp waar ik de nieuwe papa’s en mama’s altijd over vraag is: kinderen. Zijn er kleine kindjes aanwezig of misschien wel op de planning (hihi..) Pommetjes zijn nu eenmaal kleine pluizenbolletjes en natuurlijk niet tegen alles bestand. Ze zien er soms wel uit als een echt speelgoedbeertjes maar dat zijn ze natuurlijk niet!

Het is belangrijk dat de nieuwe ouders van een Pomeriaan weten hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Hoe laat je je kinderen op een

verantwoorde manier omgaan met deze aandoenlijke hondjes. Hierover geeft ik ook diverse tips in ons kennismakingsgesprek. (Geen zorgen, ik zal hier binnenkort ook een aparte blog over schrijven zodat iedereen hier wat handvaten voor heeft.) Het is voor mij ook belangrijk dat de ouders bewust zijn van het feit dat een Pomeranian pupje ook een babytje is.
Verder is het altijd van belang dat we het hebben over een wens voor een Pomeranian nestje. De meeste van de PomLief pups zijn van fokkwaliteit. Maar sommige teefjes zijn naar mijn wens, iets te klein als fokteefje. Ik wil dan niet dat hier mee wordt gefokt, dit zal ik dan ook duidelijk aangeven. Natuurlijk wil ik hierbij wel benadrukken dat ze helemaal gezond zijn! Maar voor een Pomeranian fok teefje, zien we de meisjes liever een slagje groter. Als er echt wens is voor een nestje, en natuurlijk volgens alle wetten en regels! Dan moet het teefje hier wel geschikt voor zijn. Natuurlijk kan het Pomeranian meisje in de loop van de tijd nog een stukje groeien. Ik adviseer dus altijd hierover in gesprek te blijven met je dierenarts. Die kan ook een goede inschatting geven of fokken verantwoord is. Ook een reutje kan worden ingezet als dek reu, als hier een wens voor is, bespreek dit met mij zodat ik jullie hierover kan informeren.


Nu is het ook zo dat het ene pommetje naar een grote stad gaat en de ander naar een klein dorpje. Bedenk dus ook of het van belang is dat jouw Pomeranian hondje al goed kan loslopen of dit juist niet zo van belang is. Mocht je alleen maar in een drukke stad lopen met je schatje ( waar de pups overigens ook tegen moet kunnen), dan zal hij of zij (hoop ik!) altijd aangelijnd meelopen. Mocht je geregeld in de bossen gaan lopen en dan vooral in losloopgebieden, dan is het natuurlijk harstikke fijn als je Pomeranian dit ook goed kan! En het is voor je Pomeriaan ook super leuk om los te kunnen lopen in de bossen. (Heerlijk)
"Last but not least" Deze hondjes zijn natuurlijk nogal ‘social media gevoelig’. Wat ik snap... "i mean look at them" Het zijn echte hartendieven. Sommige mensen willen het hondje wat leuke pakjes of accessoires aangeven. Sommige mensen zullen dit geweldig vinden, andere vreselijk, het is een gevoelig onderwerp (haha!) Nu is het voor mij belangrijk dat een hond gewoon hond kan zijn. Ook een Pomeranian pup Nu is het wel zo, dat de ene hond een halsband of tuigje al vreselijk vind, laat staan een trui of strikje. Toch heb ik al perfecte voorbeelden gehad van pommetjes die dit totaal niet erg vinden en juist helemaal de show stelen. Toen hier een pupje zwaar in de ‘Ugly Fase’ zat, en dus niet een dikke vacht had wilde ik haar gaan uitlaten. Het was toen best koud buiten, dus ik besloot haar een speciaal hondenjasje aan te doen. Nou… die mocht ik vervolgens niet meer uit doen, ze vond het heerlijk en liep er parmantig mee te showen.Kortom, de ene Pomeranian pup is de andere niet! Bedenk welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn en vraag hier naar! Ik sta voor je klaar. Mocht je nog vragen hebben hoor ik dat natuurlijk graag: Sanne@PomLief.nl

283 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page