top of page

What's your name?

Bijgewerkt op: 16 jun. 2021

Zoals sommige wel weten, heten mijn eigen hondjes Zorro en Millie. Ook geef ik de hondjes die (tijdelijk) bij ons zijn (tijdelijke) namen. Maar hoe kom ik hier eigenlijk op? Dat wil ik jullie graag uitleggen in deze blog;


Zelf ben ik een echte ‘namengek’. Ik ben de persoon die in haar telefoon een notitie heeft staan met alle leuke namen die ik ooit ben tegengekomen zodat ik ze niet vergeet. Sta dus vooral niet gek te kijken wanneer ik vraag; 'hoe heet jouw kindje of hondje' en ik dan snel even mijn telefoon erbij pak. Het is een compliment haha! Sommige mensen verzamelen beeldjes, ik verzamel toekomstige honden en baby namen :) Daarin ben ik ook erg gevarieerd, ik vind Xavier leuk, maar ook Storm of Rafael. Voor meisjes Isabelle trouwens ook Isa en Belle (..haha.) Maar dit is natuurlijk helemaal niet belangrijk.


In mijn zoektocht naar een Pomeranian pup voor mijzelf, zou ik in de eerste instantie een zwart reutje krijgen. Hij was prachtig slechts 2 weken oud toen ik hem voor het eerst zag. Toen begon mijn zoektocht naar de perfecte naam. Waar let je eigenlijk op met een goede honden naam? Nu zijn er natuurlijk geen goede of fouten namen! Maar voor mij was het belangrijk dat de naam makkelijk te roepen was en stoer klonk. Het liefst wilde ik dat de naam ook een ludiek randje zou hebben. Thuis heb ik dagenlang namen geroepen en gevraagd wat mijn ouders vonden. Toch was het hem steeds net niet. Ik kon aan niks anders meer denken. Zwart..,Pommetje…Reutje.. Stoer.. Ludiek.. Niet te lang… hmmmm. Ik kon er gewoon niet meer van slapen.. haha! Toen dacht is aan superhelden, stripfiguren, tekenfilms, waar stoere mannen in voorkwamen. Toen opeens schoot het te binnen; ‘ZORRO’ Ik was heel trots op de naam en het voelde meteen goed.Helaas kreeg ik een tijdje later te horen dat Zorro ziek was. Hij had een hartruis en moeite met ademhalen. Mijn bevriende fokker besloot hem niet aan mij te verkopen maar onder te brengen bij een dierenarts assistente die wist wanneer ze moest ingrijpen. Zo kreeg hij de beste zorg en daar had ik vrede mee. Ik was zo verdrietig ik had er gewoon een knoop van in mijn maag. Alles stond al klaar voor hem. Het voelde letterlijk als liefdesverdriet. Een steek in mijn hart want mijn lieve Pommetje was ziek. Dat heeft best een tijdje geduurd. Pas toen ik het een plekje heb kunnen geven ging ik opzoek naar een ander hondje. Deze zoektocht heeft even geduurd. Tot ik een foto van een wit met zwart gevlekt Pommetje binnen kreeg. Ik opende de foto en voelde een sprongetje in mijn hart. Ik zoomde nog eens in. Heeft hij nou een zwart maskertje? En ja hoor! Mijn Zorro 2.0 had ik gevonden. Liefde op het eerste gezicht. De naam paste hem zo perfect.


Een tijdje later kreeg ik nog een teefje erbij. Dit teefje heeft een afwijking aan haar oogje en is aan de kleine kant. Ik wist dit van te voren. Toch wilde ik haar een goede forever home geven haar laten steriliseren en goed voor haar gaan zorgen. Voor haar was ik opzoek naar een lieve en schattige naam. Zij heette ‘Sonya’. Leuke naam, maar ik vond dit niet bij haar passen. Ik wilde een naam eindigend op een ie/y. Dat vond ik leuk klinken en makkelijk roepen. Molly, Flori, Sunny, Livy, Jolie en ga zo nog maar even door. Thuis zat ik rustig op de bank het filmpje van ‘Sonya’ opnieuw te bekijken en opeens schoot het mij te binnen; ‘Millie’ . Een mooie lieve schattige naam voor zo’n lief klein hondje. Deze naam paste haar perfect en ze luisterde er al heel snel naar. Zorro & Millie mijn trots.

Nu hebben wij ook 3 broertjes verwelkomt. Het begon met het eerste Reutje. Hij was zo prachtig, lief en rustig. Ik wilde nogmaals een naam met een y/ie. Dit is makkelijk te roepen en heeft een lief randje. Hij was zo rustig, lief en een echte kroel kont dat ik niet een te harde naam voor hem wilde. Op een heel stom moment, schoot zijn naam mij te binnen. Ik was online aan het kijken voor schoenen en zag hele leuke sneakers van Tommy Hilfiger (die ik inmiddels ook heb gekocht haha). Toen wist ik het; Tommy! inmiddels heeft "mijn" Tommy de stoere en mooie naam ‘Benz‘ gekregen van zijn nieuwe baasjes. Voor Tommy/Benz was er veel interesse zo groot dat ik besloot zijn 2 andere broertjes ook naar Nederland te halen.


Ook deze Pommetjes waren geweldig kopieën van Tommy met kleine verschillen in uiterlijk en karaktereigenschappen. Het leek mij een leuk plan om stoere namen te verzinnen die op een of andere manier bij elkaar zouden passen. Het zijn immers broertjes! Tommy’s naam was gebaseerd op Tommy Hilfiger, dus leek mij een ander merk leuk voor zijn broertjes. Toen dacht ik aan de kledingwinkels die mijn vader heeft gehad van ‘Jack&Jones’. Wat leuk voor 2 broertjes dacht ik! De ene Jack en de andere Jones. Ik had Jones al op mijn lijstje staan, Jack paste daar natuurlijk perfect bij. Zo zijn de namen van de 3 broertjes ontstaan, op kledingmerken haha!


Mocht je benieuwd zijn waar ik de inspiratie van de naam van jouw toekomstige Pommetje vandaan komt?! Mag je dit natuurlijk altijd vragen, leuk zelfs!

Zoals jullie misschien al weten mag je de naam van jouw hondje gewoon veranderen. Het hondje is nog niet met onze naam geregistreerd. Als een hondje langer dan 2 weken bij ons is registreren we hem/haar wel met onze naam. Ook dit kunnen jullie nog veranderen. Mocht het hondje gereserveerd worden, vinden wij het heel fijn als de toekomstige naam wordt doorgegeven. Op deze manier kunnen wij het hondje vast laten wennen aan zijn nieuwe naam.
171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page