top of page

Pom met een prijskaartje.

Bijgewerkt op: 29 dec. 2022De Pomeranian, of Dwergkeesje is een prachtig ras. Nu willen veel mensen een ‘echt Pomeriaan hondje’ en dit vereist wat zoekwerk. Er zijn namelijk ook veel mixjes te vinden met andere kleine rassen. Dit heeft vaak ook invloed op de prijs. Deze mixen hebben andere uiterlijke kenmerken (denk aan vacht, grootte, spitse neusjes, grote oortjes etc.), je krijgt dus niet een echte volwaardige Pomeranian. Natuurlijk zijn die mixjes zeker niet minder leuk of lief, maar als je toch een echt pommetje wil, zal je met een paar dingen rekening moeten houden. In deze BLOG wil ik jullie helpen waar je op moet letten in de zoektocht naar een rasechte Pomeranian.


Laten we meteen beginnen met een belangrijke factor die meespeelt in deze zoektocht.


De prijs. Zoals de meeste hondenkenners wel weten zijn Pomeranians zeker niet het goedkoopste ras. Des te belangrijker dat je de echte van de mixjes kan onderscheiden. De prijs van een Pomeranian puppies wordt voornamelijk beïnvloed door zijn stamboom. Een stamboom is de afstamming van de hond en bewijst dat het een raszuivere Pom is. Hoe superieur de stamboom, hoe duurder de pup. Honden die afkomstig zijn van ouders van showkwaliteit, zullen het duurst zijn. Dit is ook het geval bij PomLief. Onze pups hebben ouders met kampioen bloedlijnen met een FCI stamboom. Dit is dus ook de reden dat wij in het hogere segment zitten. Je bent echter bij ons wel verzekerd van de aankoop van een ras echt Pomeranian met show en fok kwaliteit.


Een Pomeranian is een dwergkeeshondje niet te verwarren met de gewone keeshond. De grote keeshond is van origine een waakhond die boerderijen, soms schepen moest bewaken. Op boerderijen worden ze echter niet veel meer gezien, de plaats van de kees als waakhond is veelal overgenomen door Duitse herders. Mogelijk heeft dat te maken met het toch vrij zachte karakter van de keeshond en met zijn reputatie als keffer. De keeshond is een stuk groter dan de dwergkees. Hieronder zie je een foto:Je hebt hier in Nederland al een "Pomeriaan hondje" zonder stamboom voor rond de € 1.500 euro grote kans dat dit hondje niet de gewenste uiterlijke kenmerken van een echte show pomeranian bezit. Je betaalt daarom natuurlijk ook minder. Nogmaals deze hondjes zijn zeker niet minder leuk! Het is gewoon persoonlijk naar wat voor hondje jij opzoek bent.


Als je een rasecht Pomeranian wil dan zal je niet in deze categorie moeten gaan zoeken. Vaak worden deze hondjes groter (richting de keeshond), staan hoger op hun poten en hebben een spitser neusje. Zie hier een voorbeeld van zo’n pomeriaan:


Logisch is dus dat je onder de € 1.500 dus bij de mix hondjes terecht komt. Wederom zeker niet minder leuk maar echt wel een ander soort hondje.


Pommetjes worden met diverse rassen gekruist. Ik zal hiervan een paar voorbeelden geven. Met stipt op 1 staat de chihuahua en een Pomeranian mix. Het gewicht ligt hierbij hoger en de vacht is stijler dan dat je gewend bent van een echte pomeranian. Hoewel de echte Pommetjes er meer uitzien als kleine beertjes neigt deze combinatie meer naar een vosje.MaltiPom:

Dan hebben we een andere favoriet namelijk de MaltiPom.

Deze mix is ook een stukje groter maar een voordeel is wel dat dit hondje minder verzorging nodig heeft vanwege een hele andere vachtstructuur.
Cockeraniaan:

De Cockeranian is een kruising tussen een Pomeranian en een Cocker Spaniel. Ze worden ook wel CockerPom genoemd. Deze hondjes hebben een luidere blaf dan je gewend bent van een klein Pommetje.


Papi Pom:

De Papi Pom is een kruising tussen een Papillon (vlinderhondje) en een Pommeranian. Ze zijn ook bekend als een Paperanian en Pappom.Tibetaanse Pom Spaniel:

En dan last maar nog least de Tibetaanse Pom Spaniel.

De Tibetaanse Pom Spaniel is een kruising tussen een Tibetaanse Spaniel en een PommetjeNatuurlijk zijn er nog veel meer andere mixjes maar dit zijn er een aantal.


Tussen de € 2.000 +/- en de € 2.700 +/- euro kun je een Pomeranian in Nederland krijgen. Het gaat dan om een hondje met een stamboom alleen deze pup bezit dan niet de show en fok kwaliteiten. Maar natuurlijk is dit niet voor iedereen nodig. Dit is echter wel een rasecht Pomeranian hondje. Zie hieronder een foto:TeaCup Pomeranians:

Ook zijn er de welbekende ‘TeaCupPomeranians’. De term 'Teacup pom' is bedacht omdat deze ultrakleine pups letterlijk in een theekopje passen. Hoewel het buitengewoon schattig is, lijdt het geen twijfel dat de obsessieve miniaturisatie van bepaalde rassen heeft plaatsgevonden. De hondjes ter grootte van een theekopje zijn geen professionele fokkers, zij doen het alleen voor het geld en gebruiken gevaarlijke fokpraktijken die leiden tot ongezonde honden - allemaal om steeds kleiner en kleiner te fokken met een hoger prijskaartje. Ik raad sterk af om een Teacup pommetje aan te schaffen. Deze hondjes zijn (bijna) altijd ziek en het is niet op een gezonde manier gefokt. Pas hier dus mee op!Een ras echte Pomeranian met Stamboom en Show & Fok Kwaliteiten.

Dan komen we als laatst bij de echte show Pomeranian hondjes uit. Deze zitten, zoals ik al had vermeld in het hogere segment om verschillende redenen. De prijzen varieren vanaf € 3.000 tot € 5.000 euro.

Bij PomLief liggen onze prijzen vaak rond de € 3.500+ afhankelijk van de vooruitzichten van de pup. Onze pups zijn ook altijd al in Nederland aanwezig je koopt bij PomLief ook nooit een pup alleen vanaf een foto. Je kan na het maken van een afspraak altijd naar je "schatje" komen kijken.

In deze prijzen zit de stamboom, paspoortje, vaccinaties, chips, gezondheidsverklaring van een erkende Nederlandse dierenarts, een gespecialiseerde Pomeranian trimsalon en vervoer doorberekend. De prijs hangt af van de stamboom, de prijswinnende ouders, de gezondheid, de kleur en natuurlijk alle andere belangrijke kenmerken.

Hier een voorbeeld van een show Pomeranian


Hopelijk heb ik jullie een eindje op weg kunnen helpen met jullie zoektocht naar een ras echte Pomeranian . Toch wil ik even vermelden dat het natuurlijk niet nodig is een ras echt pommetje te hebben, als je het budget niet hebt (want ik begrijp maar al te goed dat het echt heel veel geld is). Toch is het wel belangrijk dat als je een bepaald hondje voor ogen hebt, in dit geval een perfect klein Pomeriaantje, je weet in welke prijsklasse je moet gaan zoeken. Je zult bereid moeten zijn minimaal rond de € 3.300 +plus euro te betalen voor je droom Pommeranian met Stamboom en de juiste kenmerken. Ik wil iedereen heel veel succes wensen met zijn/haar eigen zoektocht naar een hondenkindje. Denk er goed over na! Je maakt een belangrijke keuze voor de komende 15 jaar. 15 jaar met heel veel liefde.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page