top of page

Er komt een Pom bij de dokter.

Bijgewerkt op: 11 okt. 2022


De gezondheid van mijn Pomeranian pups is voor mij het allerbelangrijkste!.


Naast dat mijn Pomeranian pups allemaal prachtig zijn, zijn ze ook kerngezond verklaard. Natuurlijk weet ik dat ze kerngezond zijn voordat ze naar PomLief in Nederland komen. Ze zijn namelijk al gecontroleerd door een Russische dierenarts. Ook worden er bij de grensovergangen enorme strenge gezondheidscontroles uitgevoerd. Maar toch geeft het mij een extra fijn gevoel om het nogmaals extra te dubbel checken bij mijn erkende Nederlandse dierenarts. Onze Pomliefjes worden daar nog eens extra streng gecontroleerd op bijv. Patella en op allerlei andere mogelijke ziektes of afwijkingen. Ik mag met trots zeggen dat mijn deskundige dierenarts elke keer weer ontzettend lovend is over de prachtige, kerngezonde, lieve en stoere Pomeranian pupjes die ik elke keer weer meebreng. Nu draag ik altijd met zorg de verantwoordelijkheid over de gezondheid van mijn PomLief pupjes. Helaas hoor ik steeds vaker dat er mensen zijn (die niet via mij een pupje hebben gekocht!) het niet goed getroffen hebben met de gezondheid van hun Pomeranian pupje en zijn dan opzoek naar een dierenarts of kliniek. In deze BLOG wil ik wat meer vertellen over mijn ervaringen met wel erg grote en te commerciële dierenklinieken. Om al die lieve Pomeranian ouders hier wat meer bewustwording in mee te geven.


Pomeranian pups zijn levende wezentjes. Hoe gezond een Pomeriaantje ook is ieder hondje kan wel eens een keertje niet lekker zijn. Vergelijk het maar gewoon met kleine kinderen met een snotneusje of griepje dat kan echt wel eens een keertje voorkomen. Nu ben ik er zelf vroeger ook schuldig aan geweest om soms te snel in paniek te raken op het moment dat mijn "Pommen kindje" niet helemaal zichzelf was of een keertje diarree had. Natuurlijk heb ik ook wel eens op de stoep gestaan bij mijn dierenarts en vervolgens weer naar huis gestuurd werd met een schouderklopje en de woorden "Niet zo snel druk maken meisje.., waarschijnlijk is dit morgen weer over". Wat dan ook altijd zo was.. hihihi..


Dit is al een hele belangrijke reden om een fijne en deskundige dierenarts te hebben. Eentje die echt hart heeft voor dieren en vooral bekend is met het Pomeranian ras en goed realistisch en eerlijk is ingesteld. Dat is even iets anders dan de te commerciele denkwijze die ik steeds vaker tegen kom. Echt iets waar ik mij de laatste tijd steeds vaker aan stoor vandaar dat ik deze BLOG toch wilde gaan schrijven. Natuurlijk is het belangrijk dat een dierenarts je serieus neemt als je de klachten van je hondje verteld. Maar het is vervolgens wel fijn dat je niet onnodig ‘bang’ wordt gemaakt als er echt maar heel weinig aan de hand is, maar dat je gewoon gerust gesteld wordt. Ik hoor en zie steeds vaker dat er misbruik wordt gemaakt van de goedheid van de Pomeranian ouders. Dit gaat mij echt aan het hart!. Mensen die alles voor hun diertje over hebben vinden al die hoge kosten die maar nodig zijn voor de gezondheid van hun Pomeranian pupje al snel prima. Maar dan is het wel erg belangrijk dat jeje uitgegeven geld goed besteed wordt! En niet aan onnodig veel onderzoeken of dat je pupje onnodig volgestopt wordt met medicijnen om zo nog meer geld in het laatje te krijgen. Dat is bijna te bizar voor woorden en ik hoor je denken..? Gepakt worden op je zwakste moment! (is toch verschrikkelijk) maar geloof me het gebeurt, en veel vaker dan je denkt. Helaas.Ik ben heel blij met mijn dierenarts. Echt iemand is die van zijn hobby, zijn beroep heeft gemaakt. Elke keer als ik langskom met mijn "Pommenkindjes" zie ik hem stiekem een beetje smelten. Hij vindt het elke keer weer bewonderenswaardig hoe goed en stoer de pups bij hem op tafel staan. Hoe ze alles in de gaten houden en geen kick geven als ze een spuitje krijgen. Hij zegt altijd dat het kleine hondjes zijn maar met een geweldig leuk en groot karakter. Mijn dierenarts doet een uitgebreide algemene gezondheidscontrole bij al mijn PomLief pupjes. Controleert ook extra goed op de knieschijfjes omdat het ras hier gevoelig voor zijn. Deze gezondheidscontrole is uiteraard terug te vinden in het Nederlandse paspoortje wat mijn PomLief klanten meekrijgen. De PomLief Pomeranian pups zijn dus in bezit van 2 paspoorten (Nederlands en Russisch). Inclusief alle entingen die ze op deze leeftijd nodig hebben. De volgende enting zal dan met 1 jaar leeftijd gehaald moeten worden, de jaarlijkse enting.

Hieronder een foto van mijn deskundige dierenarts:


Lang verhaal kort, ik ben super blij met mijn deskundige dierenarts. Ik gun iedereen een fijne, lieve en betrouwbare dierenarts en die vooral verstand heeft van het Pomeranian ras. Het advies wat ik iedereen daarom wil meegeven is, ga vooral naar een dierenarts waar jij je fijn bij voelt en waar je je gehoord voelt. Ga per voorkeur naar een "kleine" plaatselijke dierenarts, en niet naar de hele grote commerciële ketens of klinieken. Je kunt gewoon een paar dierenartsen bezoeken en later een keus maken. De kennismakingsgesprekken zijn vaak ook gratis. Volg je hart en je gevoel, want een lieve deskundige dierenarts is heel fijn! Maar hopelijk hoeft niemand daar heel veel gebruik van te maken.
138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page