top of page

Hoe groot wordt een volwassen Pomeranian?

Wat veel mensen graag willen weten is hoe groot hun Pomeranian pup nu precies gaat worden?, best een logische vraag, maar dat is altijd heel moeilijk precies in te schatten. Het zijn en blijven toch levende wezentjes. Neem als voorbeeld de Schoolarts waar je vroeger naar toe moest en zij gingen een inschatting maken hoe groot jij later ging worden als je volwassen bent, dit is een inschatting, ook zij kunnen hier natuurlijk ook geen exacte centimeters op aangeven of zelfs garantie geven. Het is een inschatting. (ongeveer) Laat ik voorop stellen dat al mijn Pomeranian pups raszuiver zijn en allemaal kampioensbloedlijnen hebben dat wil zeggen dat hun ouders prachtige show Pomeranians zijn die natuurlijk weer geweldige pupjes krijgen. In deze BLOG wil ik jullie iets meer vertellen over wat je mag verwachten van de grote van jouw "PomLiefje". En waarop de verwachtte grootte is gebaseerd.


Pomeranians zijn, net als elk ander hondenras, levende wezentjes. Laat ik vooropstellen dat niemand je de grootte van een volwassen hondje exact kan garanderen! (op de centimeter nauwkeurig) Er bestaat niet zoiets als een "garantie" op de grootte van je pup. Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor de kleur van de vacht, ook hier heb ik een BLOG over geschreven (die vind je hier) De PomLief Pomeranians pups zijn raszuiver en hebben ouders die meerdere honden shows hebben gewonnen. Ik maak hier een bewuste keuze in. Ik wil geen goedkopere mix rassen of grote kees hondjes verkopen, niet omdat deze minder lief of leuk zijn maar ik ben gewoon helemaal verliefd op dit kleine ras. Ook krijgen onze PomLiefjes een prachtige FCI stamboom mee waar je alle informatie over de ouders en grootouders in terug te vinden is.

Op het moment dat de Pomeranian pups bij mij in Nederland zijn, zijn ze ongeveer 4 maandjes oud dit vanwege de verplichte vaccinaties en het verantwoord reizen naar Nederland. Het zijn dus geen hele kleine pupjes (van 8 weken ofzo) waardoor ik de vooruitzichten door ervaring redelijk goed kunnen inschatten (denk aan; Bearface, grootte, en de vacht etc.) Pomeranians pups groeien vaak door tot ongeveer 8 tot 10 maanden. Omdat ik nog steeds veel contact heb met mijn PomLief klanten krijg ik vaak te horen dat hun schatjes maar amper zijn gegroeid sinds dat ze naar hun nieuwe huisjes zijn gegaan. Meestal kom het 1st jaar nog ongeveer 2 cm bij. Een volwassen ras zuivere Pomeriaan is ongeveer 18 t/m 25 cm hoog en 1.5kg tot 3,5kg zwaar dat is waar je rekening mee kunt houden. Nu is het ook zo dat alle Pomeriaan pups in de ‘Ugly Fase’ zitten op het moment dat ze bij mij zijn. Ze hebben op dat moment een overgangsfase van de puppyvacht naar de volwassenvacht. Je Pomeriaan pup zal juist in zijn vacht dus nog veel meer gaan groeien. Ook hierdoor kan het lijken dat je hondje iets groter wordt. Het voordeel hiervan is wel dat het lijkt dat ze nog korter op hun pootjes gaan staan omdat ze nog zoveel vacht erbij krijgen. Dan worden het van die heerlijke volle bolletjes wol.. hihihiAlle Pomeranian pups zijn altijd bij PomLief aanwezig, je koopt dus nooit alleen vanaf een foto. Als je voor je kennismakingsgesprek langs komt kun je de pups zelf ook zien en er lekker mee kroelen en eens goed bekijken en kennismaken. Ik weeg en meet altijd alle pupjes zodat ik je hierin ook goed kan informeren. Ik kan je dan een goed beeld geven over welke pup na verwachting groter gaat worden dan bijvoorbeeld het broertje of zusje. Maar een exacte of precieze aantal centimeter nauwkeurig geven voor latere leeftijd als ze volwassen zijn dat kan natuurlijk niet en is onmogelijk en dat doe ik ook niet. Als je er gewoon vanuit gaat dat er vanaf het moment dat ze bij PomLief zijn er ongeveer nog 2 cm +/- bij komt, dan zit je vaak wel op de volwassen grootte van je Pomeriaan. Maar nogmaals, het kan ook zo zijn dat er helemaal niets meer bij komt., of dat er juist 3 of 4 cm bijkomt. En die ene CM extra maakt ze helemaal niet minder mooi of leuk. Waar je bij PomLief in ieder geval niet bang voor hoeft te zijn is dat jouw schatje opeens uitgroeit tot de enorme grote keeshond! of een model Herder..hihihi. Al mijn schatjes zijn klein, fijn en prachtig. Ze hebben stuk voor stuk prachtige uiterlijke kenmerken van een ras echte Pomeranian en ze zijn allemaal geweldige met hun eigen karakter.


Kortom, ik snap de vraag, mensen willen graag weten hoe groot hun Pommetje pup precies gaat worden, maar realistisch gezien kan (en wil) ik hier geen antwoord op geven. Het zijn en blijven levende wezentjes. Wel kan ik vertellen dat ik met prachtige bloedlijnen werk en mijn Pomeranian pups raszuiver zijn en in het bezit zijn van een prachtige stamboom. Ik werk niet met goedkopere mixrassen of met de super kleine Teacup Pomeranians. Die brengen ook te veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Wil je dus een perfecte Pomeranian pup, prachtig qua grootte, geweldige karaktertjes, de mooiste uiterlijke kenmerken en natuurlijk het aller belangrijkste kerngezond, dan moet je zeker eens komen kijken bij PomLief. Je bent van harte welkom.

302 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page