Trustpilot
top of page

Geen 'hondenleven' bij PomLief

Bijgewerkt op: 21 jul. 2022De typische dingetjes, maniertjes, geluidjes, ongelukjes die op een dag gebeuren zijn voor mij al bijna ‘normaal’ . Toch geniet ik hier elke dag weer van. Ik zeg vaak tegen mensen die langskomen dat ik letterlijk geen TV meer nodig heb. Ik heb namelijk heel de dag vermaak. Er gebeurt hier veel op een dag. Het leek me leuk om jullie hierover wat te vertellen. Zo krijgen jullie ook een idee wat "jouw" Pomeranian pup op een dag hier doet en allemaal meemaakt.


Laten we beginnen bij het begin namelijk de ochtend. De hondjes slapen hier 's nachts in een ruime ren met z’n allen. Er liggen genoeg mandjes, kussentjes, knuffeltjes en dekentjes zodat iedereen lekker kan liggen. Ook is er een plasmatje zodat ze ook ‘s nachts naar de wc kunnen. Zie hier een foto van mijn ren. Natuurlijk ziet de indeling van de ren er elke dag weer anders uit omdat ik elke dag de mandjes en dekentjes uitwas en lekker moet verschonen. "Geen poep lucht in mijn huis" ; -)Hoewel ieder Pommetje een eigen mandje zou kunnen hebben. Liggen ze meestal het liefste met z'n allen bij elkaar in een mandje (..hihi.) Het ziet er altijd ongelofelijk schattig uit. Om deze reden krijgen de Pomeranians pups die naar hun nieuwe ouders gaan ook een ‘geur knuffeltje’ mee naar huis zodat ze alsnog ergens tegen aan kunnen kruipen en deze ruikt dan ook naar de broertjes en zusjes.


Nu is dit natuurlijk wel pup afhankelijk want sommige hebben toch wat meer 'privacy' nodig. En dat is prima, want dat kan hier allemaal (..hihi.)


Soms zie je de schatjes door de bomen het bos niet meer. Dit geldt voor de mandjes, maar ook zeker voor de knuffeltjes en speeltjes. Als een Pomeriaantje speelt met een bepaald speeltje, dan is deze natuurlijk meteen extra populair. En ook dit levert natuurlijk hilarische momenten op.Over Hilarische momenten gesproken.. Wij hebben voor de Pomeranians hetzelfde eetbakje als voor onze grote Labrador James. Maar dan natuurlijk wel een stukje kleiner. Toch denken ze dat in de bak van James het water lekkerder smaakt.Om meteen maar even door te pakken op onze lieve Labrador James. Ook hij moet vaak zijn plekje afstaan. De Pomeriaantjes pups vinden James z’n kussen heerlijk liggen. En het is handig want daar is zeker plek genoeg voor alle Pomvriendjes en vriendinnetjes. Onze James laat alles gebeuren en zoekt maar een ander plekje om te liggen. Nu mag hij van ons eigenlijk overal liggen, behalve op de bank… (dat mag niet!) Maarja wat doe je er aan. Onze goede oude reus die zijn mat al af moet staan.. aan die kleintje!. Dus vooruit maar goedzak, ga nog maar even slapen..
Hoewel het vrijwel altijd lachen en knuffelen is met mijn Pluizen bolletjes, hebben we het natuurlijk ook erg druk met al deze schatjes. De gesprekken met de nieuwe baasjes, verzorging van alle Pomeriaantjes, heel de dag door schoonmaken, hondenspullen inkopen, naar de dierenarts, naar de trimsalon, en de vele PomLief mails beantwoorden enz. noem het maar op! En natuurlijk komt hier ook stress bij kijken. Wat denk je van een hondje kwijt zijn?! Nou dat hebben we een aantal keer gehad. Gelukkig kunnen we er later altijd om lachen.. want dan zitten ze gewoon hier.. ons zo aan te kijken terwijl we als een malle aan het zoeken zijn ..haha!De Pomeranian pups leven bij ons zowel binnen als buiten. Alleen ’s nachts doe ik ze in de ren met het deurtje dicht. Overdag lopen ze vrij rond en staat de deur van de ren open. Vaak staat bij ons de deur naar de achtertuin open, ook bij wat minder weer ( wij trekken wel een trui aan 😉, het is hier een hondenhuis en wij mogen erbij wonen). Zo kunnen de Pomeranians altijd zelf beslissen of ze binnen of buitenspelen. Dit is niet altijd het beste plan, want zoals ik zei, ook bij wat minder weer mogen ze buiten spelen… Dan kijk ik even naar buiten en zie ik dit.. En ja hoor..! Kiki was net gewassen...Maar goed als ze maar plezier hebben!
En plezier hebben ze want aan het einde van de dag, terwijl wij nog wat mailtjes beantwoorden ligt dit onder de tafel uit te rusten..Tot zo ver een klein inkijkje bij PomLief thuis. Ik hoop dat jullie een wat duidelijker beeld hebben van hoe de Pomeranians hier leven. Dit is natuurlijk maar een klein stukje van wat we allemaal meemaken op een dag maar ik beloof dat ik hier snel nog een BLOG over maak! Zoals jullie wel zien leven de hondjes hier in huiselijke kring en krijgen ze van ons alle liefde en vrijheid die ze verdienen. Zo worden ze hier nog even goed verwend en kunnen ze acclimatiseren voordat ze naar hun nieuwe forever home gaan.
186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page