top of page

Waarom een Pomeranian pup met stamboom?

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022Zoals iedereen weet staan PomLief voor het vinden van de perfecte match. PomLief werkt alleen met raszuivere stamboom Pomeranian pups en dat heeft meerdere redenen. Laat ik beginnen dat alle hondenrassen (zo ook het Pomeranian ras) vaak zijn gefokt en geselecteerd op bepaalde eigenschappen. Zo weet je vooraf welke eigenschappen je bij een stamboom hond kunt verwachten en horen. Deze eigenschappen zijn voor elk ras algemeen bekend en staan ook beschreven. Zo zorg je voor een perfecte match tussen jouw en je hond. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom ik bewust kies voor raszuivere stamboom Pomeranian pups. In deze BLOG wil ik dit graag verder toelichten.
Nog een belangrijke reden waarom een stamboom Pomeranian pup een heel goed idee is, is omdat rasverenigingen streng toezicht houden op het verantwoord fokken. Zo stellen veel rasverenigingen bepaalde gezondheidsonderzoeken verplicht. Ook moet een fokker aan regels voldoen om het welzijn van de moederhond te beschermen. Zo is er natuurlijk een maximaal aantal nesten dat een moederhond mag krijgen. Inteelt wordt gezien als belangrijke veroorzaker van veel aandoeningen daarom zijn er voor stamboom fokkers duidelijke regels om inteelt tegen te houden. Stamboom fokkers moeten zich houden aan vele strenge regels. Bij een stamboomhond kan de fokker via de stamboom controleren of de ouder familie van elkaar zijn en of er kans bestaat op doorfokken. Een stamboom pup wordt dus met veel zorg gefokt.
De PomLief stamboomfokkers zorgen ervoor dat de pasgeboren puppy’s opgroeien in een huiselijke omgeving. Dat is altijd al het geval bij onze PomLief fokkers. Zij hebben echt passie voor hun vak en socialiseren mijn Pomeranian pupjes optimaal. Ze doen daar allerlei indrukken op die nodig zijn om later uit te kunnen groeien tot een goed gesocialiseerd Pommetje. Vanuit hun enthousiasme en liefde voor het ras, geeft mijn fokster je graag advies en staat zij altijd klaar om al je vragen te beantwoorden. Mijn fokkers mag en kan ik altijd van alles vragen, en jij dus ook! Ik sta altijd open voor het beantwoorden van vragen en geven van advies. Vaak kun je dus een (honden)leven lang een beroep doen op haar kennis en ervaring. Maar een goede fokker is ook kritisch: ze stelt zelf ook vragen! Ze wil er immers zeker van zijn dat de pups bij het juiste baasje terecht komen. En dit is uiteraard ook het hele uitgangspunt van PomLief. Het zoeken naar de perfecte match. Mijn PomLief fokkers zijn bij elke pup op de hoogte in wat voor liefdevol huisje ze terecht komen en heeft de volste vertrouwen in mij om deze keuzes te maken.


Er zitten nog meer strenge regels aan het fokbeleid voor raszuivere stamboom Pomeranian pups. Zo krijgen Pomeranians met een Merle keur geen stamboom toegekent en dat heeft goede redenen. Honden met de kleur Merle hebben verdunningen van hun basiskleur. Meestal gaat het om de kleur zwart die naar grijs verkleurt op een witte achtergrond. Er ontstaat een patroon met donkere en lichtere gedeeltes. Pomeranians met de kleur Merle zijn meestal heterozygoot voor de kleur Merle (M- locus). Pomeranians met twee Merle genen zijn vaker blind, doof en gevoelig voor zonlicht. Om te voorkomen dat dergelijk Pomeranian pups geboren worden, is het niet toegestaan om twee honden met de merle kleur te combineren. Dit staat beschreven in het Kynologisch Reglement artikel VI.3 lid 4. Voor Pomeranian pups geboren uit een merle ( x )merle combinatie worden dan ook geen stamboom certificaat afgegeven.
Als je kiest voor een stamboom Pomeranian pup, kun je ook meedoen aan sporten, officiële wedstrijden, trainingen en shows. Je kunt met een stamboom Pomeranian hondje ook lid worden van een rasvereniging of van een kynologenclub. Veel verenigingen en clubs organiseren tal van activiteiten, zoals wandelingen, lezingen en activiteiten met je hond. Zo ontmoet je andere leuke Pommen liefhebbers die dezelfde liefde voor hun Pomeranian hondjes voelen. Dat schept vaak een leuke band. Ook PomLief organiseert elk jaar een wandel dag waar je aan deel kunt nemen.


Veel van onze Pomeranian ouders (de ouders van onze pups ) zijn kampioenen in shows. Tijdens de shows worden de Pomeranians honden uiteraard streng gekeurd. De honden zijn dus in topconditie. Dit geeft mij een extra fijn gevoel. Als beide ouders top fit zijn, is de kans op een fitte Pomeranian toch net wat groter. En ik zeg maar zo.. alle kleine beetjes zekerheid helpen.Om heel eerlijk te zijn zit er natuurlijk ook een nadeel aan het kiezen voor een stamboom Pomeranian met kampioen ouders, namelijk het prijskaartje. Ook PomLief zit in het hogere segment, heel bewust en zoals je kan lezen om hele goede redenen. Om een duidelijk beeld te schetsen van de voordelen van het kiezen voor een stamboom Pomeranian heb ik voor jullie een overzichtelijke tabel gemaakt.


Ik hoop dat ik hierbij veel mensen heb kunnen overtuigen om te kiezen voor een Pomeranian pup met een officieel Stamboom certificaat.


163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page